|, Houtenergie, Metaalenergie, Vuurenergie, Waterenergie|5 affirmaties voor blijvend meer energie

5 affirmaties voor blijvend meer energie

Tijdens behandelingen en workshops deel ik altijd de drie belangrijkste voorwaarden om te komen tot blijvend meer energie, namelijk:

 1. De juiste mindset.
 2. De juiste oefeningen (die passend zijn voor jou).
 3. Oefenen, oefenen, volhouden en nog meer oefenen.

happy-klIk kan je een prachtige oefening geven maar als die niet juist is voor jou dan ga je hem niet met succes en regelmaat toepassen. Ook wanneer een oefening je heel goed bevalt maar je hem maar éénmalig doet, zal het niet het maximale effect hebben. Zelfs wanneer een oefening je goed ligt en je hem dagelijks herhaalt kan het beloofde succes achterblijven.

Waarom?

Omdat je mindset de sleutel is van het slagen van al je inspanningen. Hoe jij denkt en voelt met betrekking tot een bepaald onderwerp is minstens zo belangrijk als hoe je dat bereikt.

Om blijvend meer energie te krijgen en te behouden is belangrijk om een ‘energie verhogende mindset’ te hebben. Hieronder deel ik alvast vijf belangrijke affirmaties, voor ieder element één, die je kunt gebruiken voor een ‘blijvend meer energie mindset’.

1 – “Ik ben belangrijk en ik zorg altijd goed voor mezelf.”
Voeding, voeden en ‘zorgen voor’ zijn processen die horen bij het Aarde-element. Daarbij is het essentieel dat je allereerst goed voor jezelf zorgt. Heel cliché maar pas dan kun je ook goed voor anderen zorgen. Bij veel vrouwen staat dit punt onderaan op de agenda maar deze affirmatie zal je helpen om op een natuurlijke manier beter voor jezelf te gaan zorgen. Want dat ben je waard! Aarde-energie zorgt grofweg voor 60% van je energie-intake dus het is van groot belang om daar aandacht aan te besteden. Als je Aarde-energie minder wordt kun je klachten krijgen als vermoeidheid, snel blauwe plekken, allergieën, problemen met spijsvertering en stofwisseling, overgewicht, cellulites, een ‘vol hoofd’ hebben, niet kunnen aarden, overmatig piekeren en zorgen maken.

2 – “Ik kan goed loslaten en afscheid nemen van wat niet meer past bij wie ik nu ben of wil zijn.”
Opruimen, loslaten en plaats maken voor nieuwe dingen en mogelijkheden horen allemaal bij het metaalelement. Om de energie van dat element voldoende en helder te houden is het belangrijk dat je opruimt wat niet meer bij je past. Bij wie je nu bent of wie je nu wilt zijn. Dus kijk eens goed rond in je huis (of kantoor, of …) en bedenk eens bij alles wat je ziet of het hoort bij jou in een oude situatie of bij jou in de huidige of gewenste situatie. Deze affirmatie helpt je daarbij. Door het opruimen maak je plaats voor nieuwe en gewenste dingen, mensen of situaties. Zodra je blijft verzamelen wat niet meer bij je past ga je vastlopen, met name in je Metaalenergie wat mogelijk weer klachten opwekt als long-, huid, of darmklachten, verdriet, eenzaamheid en chaos.

3 – “Ik luister goed naar mijn innerlijke stem en handel daar ook naar.”
Luisteren naar je innerlijke stem hoort bij het Waterelement. Als je goed luistert naar je innerlijke stem dan is het heel duidelijk wie je bent, wat je wilt en wat goed is voor jou. Luisteren naar die innerlijke wijsheid en daar ook naar handelen is heel belangrijk om je gelukkig te voelen. Om het leven te leiden wat goed is voor jou, waar je energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt. Wanneer je je niet bewust bent van je innerlijke stem of wanneer je er niet naar luistert dan zal het leven je veel energie kosten en zul je constant het gevoel hebben dat je niet jouw ‘droomleven’ leidt. Daarnaast maak je kans op typische ‘Waterklachten’ zoals (lage)rugpijn, knieproblemen, vermoeidheid, misschien zelfs burnout, concentratieproblemen, oorklachten, ’s nachts het bed uit moeten om te plassen, nier- of blaasproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, nachtzweten, opvliegers, doelloos voelen, weinig wilskracht of volharding.

4 – “Ik ken mijn grenzen en bewaak die zodat ikzelf en anderen daar niet overheen gaan.”
Grenzen stellen hoort bij het Houtelement. Daarbij is het niet alleen belangrijk om te weten waar je grenzen liggen, maar ook dat je je aan die grenzen houdt. Naar anderen toe maar ook zeer zeker naar jezelf toe! Want die grenzen zijn er niet voor niets. Wanneer je toestaat dat jijzelf of anderen herhalend over jouw grenzen gaan zal je dit veel energie kosten. Je houtenergie zal vastlopen met als mogelijk resultaat klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten, stress, PMS, spanningen, rusteloze benen, stijve spieren, kort lontje, oogklachten, en uiteindelijk ook vermoeidheid en andere Aarde-energieklachten.

5 – “Ik geniet iedere dag van wie ik ben en van het leven dat ik leid.”
Genieten hoort bij het Vuurelement. Genieten van het leven, van jouw leven en van de persoon die je nu bent. En dat mag je ook uitstralen! Deze affirmatie helpt je om dat vuur in je leven weer (meer) aan te wakkeren. Je bent het waard om te genieten en te stralen. En als dat op dit moment niet zo goed lukt wordt het tijd om dat weer aan te trekken. Genieten komt niet altijd zomaar aanwaaien, je speelt er zelf een hele grote rol in door je mindset te veranderen en de genietmomenten te willen zien. Als je bewust op zoek gaat naar wat er te genieten valt zul je nog heel veel mooie dingen tegenkomen op je pad. En je zult merken dat het steeds makkelijker wordt. Bewust genieten wakkert de Vuurenergie aan en helpt klachten voorkomen of verminderen als slaapproblemen, onrust, nervositeit, onregelmatige hartslag, problemen met intimiteit, verminderd zelfvertrouwen, depressiviteit en stemmingswisselingen.

Welke affirmatie resoneert met jou en waarom? Ik hoor het graag van je hieronder in het ‘reactieveld’!

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

15 Comments

 1. Johan 27 September 2017 at 06:30 - Reply

  Heb dit door gelezen en beluisterd.
  Wat een fijne en duidelijke uitleg over de werking van de energie velden in je lichaam. En hoe spaningen en verstoppingen ophopen in je lichaam waardoor je je zelf opslot zet.
  Zelf ben ik hooggevoelig en neem onbewust vaal energie over van andere mensen, mijn denken gaat 24 uur perdag door het stopt nooit. Ik weet dat dit veel energie kost, ook op veel fronten kijk ik een aantal stappen verder dan een ander dat kan, wat veel energie kost.
  Ik leg het wel eens uit wat hsp is. Als volgt.
  Als er een sinaasappel op tafel ligt dan zien de meeste mensen alleen een doodgewone sinaasappel. Ik dus niet. Ik zie m wel liggen maar mijn gedachten gaan verder ik kijk gelijk naar de vorm de kleur, ik puzzel de sinaasappel tot op het puntje uit. Tot in volledig detail. Dat doe ik met alles wat er om mij heen gebeurt.
  Dat kost enorm veel energie. En vaak ook onodige energie. Soms word je daar best gek van, vaak erg moe, hoofdpijnen , misselijkheid, kort ademigheid, en ga zo maar door, Goed loslaten is voor mij dus van essentieel belang om goed te kunnen blijven functioneren.
  Dat is best lastig, maar niet onmogelijk.

  • Jeanine Hofs 28 September 2017 at 17:04 - Reply

   Het is een goede zelfanalyse Johan. Ik weet uit ervaring dat het voor een hooggevoelig persoon inderdaad ook mogelijk is om los te laten en anders om te gaan met energie, anders dan je tot nu toe gewend bent om te doen. Inderdaad lastig maar zeker niet onmogelijk 🙂 dus ga vooral door in het trainen van jezelf om zo meester te worden over je energie!

 2. Yvonne 14 October 2014 at 21:45 - Reply

  ‘Grappig’ om te zien dat ik van alle elementen wel iets heb op het gebied van de disbalans.
  Ik ben al een heel eind gekomen en, zo te zien, heb ik nog een hele weg te gaan.
  Je boek staat in mijn verlanglijstje bij bol.com en schaf ik aan zo gauw ik kan.
  Hartelijke groet.

 3. Brigitta de Roo 10 March 2014 at 10:23 - Reply

  De affirmatie “Ik geniet iedere dag van wie ik ben en van het leven dat ik leid.” is een affirmatie die op dit moment ruimte mag krijgen. Ik heb me ingeschreven voor de workshop Energie & Bubbels op 4 april,….en daar kan ik nu al van genieten. Mooie en inspirerende site heb je gemaakt, Jeanine, Echt genieten als ik op je site surf!

  • Jeanine Hofs 10 March 2014 at 11:56 - Reply

   Dank je wel Brigitta, fijn om te lezen dat mijn site je zo inspireert 🙂 We zien elkaar op 4 april, gezellig!

 4. Gwenny 25 February 2014 at 19:57 - Reply

  Ikzelf sukkel een aantal weken met een acute nekhernia en ik was er al achter dat dit me overkwam door mijn probleem van grenzen stellen. En nu lees ik de bevestiging nog maar eens in het houtelement! Dus met die affirmatie ga ik aan de slag. Groetjes en bedankt!

 5. Franz van der Velden 8 February 2014 at 18:39 - Reply

  Ik denk dat alle affirmaties belangrijk zijn. Voor mij als fanatiek T’ai Chi beoefenaar, ben ik al veel met energie en de vijf elementen bezig en heb ik de eerste twee affirmaties al in mijn routine opgenomen.
  Voor mij resoneert nu de derde affirmatie. Het is een echte eye-opener geweest: ik had al een tijdje last van eerst lage rugpijn en daarna van de knieën. Door meer naar mijn innerlijke stem te luisteren heb ik weer meer energie en zijn de knieproblemen verleden tijd. ook de rugpijn is bijna verdwenen. Bedankt voor dit mooie artikel

  • Jeanine Hofs 10 February 2014 at 10:07 - Reply

   Mooi hoor Franz, hoe bewust jij bezig bent met die affirmaties en de vijf elementen! Zo zie je maar weer waar de juiste mindset je kan brengen.

 6. marjan van zanten 8 February 2014 at 14:40 - Reply

  hoi ,Jeanine ik zou graag je boek willen bestellen graag gesigneerd.Ik gebruik zelf al een tijdje affirmaties en heb er veel aan,de affirmaties van jou zal ik ook zeker gaan gebruiken

 7. Yolanda Yalcin 6 February 2014 at 15:07 - Reply

  Mooie affirmaties, dank je wel. 4 is heel wat krachtiger dan alleen: Ik stel goede grenzen.

  • Jeanine Hofs 6 February 2014 at 17:49 - Reply

   Graag gedaan Yolanda 🙂 en ja, je eraan houden is de truc!

 8. Madelive 5 February 2014 at 12:03 - Reply

  Wat een mooi artikel! En wat herken ik mezelf toch in wat je beschrijft bij “waterklachten”.

  Wat zou ik graag willen leven volgens de affirmaties, maar wat is dat toch ontzettend moeilijk 🙁

  • Jeanine Hofs 6 February 2014 at 17:51 - Reply

   Als je de affirmaties dagelijks gebruikt en ze op verschillende manieren gebruikt, merk je vanzelf dat het beter gaat om ze te ‘leven’ Madelive. Niet opgeven dus maar volhouden 🙂 Succes!

Leave A Comment

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]