||‘CV’ van Jeanine Hofs
‘CV’ van Jeanine Hofs2017-11-27T03:47:02+00:00

Het is eigenlijk allemaal begonnen op mijn 13e. Toen las ik een boek over NLP en begon ik te begrijpen dat ik zelf de kwaliteit van mijn leven kon beïnvloeden. Ik ging de technieken uitproberen en langzaam maar zeker werd ik er steeds beter in.

Gezondheid, sport en bewegen
Ondertussen had ik mijn VWO diploma op zak en was ik op zoek naar mijn toekomst. Maar omdat ik alles leuk vond en nog niet geleerd had hoe ik écht naar mezelf moest luisteren, heb ik verschillende richtingen geprobeerd. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in de wereld van gezondheid, sport en bewegen.

Daarin heb ik de volgende vakopleidingen en diploma’s gehaald:

 • Fitnesstrainer A en B
 • Aerobicstrainer A
 • Manager Sportschool
 • Gewichtsconsulent
 • Verschillende bijscholingen en specialisaties

Bijna 20 jaar heb ik gewerkt en leiding gegeven op de sportschool “Body & Mind”. Honderden mensen heb ik geholpen met afslanken, aankomen, figuurcorrectie, spieropbouw, conditie verbeteren, bloeddruk en cholesterol corrigeren, enz enz. Ik heb gewerkt met professionele sporters, body builders, athleten en recreant sporters, kortom allemaal mensen voor wie hun lijf en hun gezondheid van groot belang is.

Traditionele Chinese Medicijnen
Toen ik TCM ging studeren ging ik nog beter begrijpen dat lichaam en geest onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld zijn. Het heeft me nog meer en diepere inzichten gegeven in de mens en zijn gezondheid, in de ruimste zin des woords. Want gezondheid betreft niet alleen je lijf maar ook hoe je je voelt en hoe je denkt.

Vakopleidingen en diploma’s die ik heb gehaald:

 • Westers Medische kennis (HBO)
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen: Acupunctuur, cuppen en moxa
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen: Kruidentherapie
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen: Voedingsleer
 • NAET: Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques
 • NMT: Neuro Modulation Therapy
 • Verschillende bijscholingen en specialisaties:
  o.a. Depressie & Burnout, Immuunsysteem, Metabool syndroom, Orthomoleculaire voeding, Lichaamswerk, Autisme, TCM geestelijke zorg, Chinese health preservation, Guasha, Gynaecologie, Onvruchtbaarheid, en er komen er ieder jaar meer bij.

Shenmen kliniekJeanine Hofs
De kliniek werd geopend en ik ging mensen behandelen met TCM. Daarvoor gebruikte ik technieken zoals acupunctuur, allergietherapie en kruiden. Maar daarbij gaf ik ook heel veel lifestyle advies, gebaseerd op de oude Oosterse wijsheden. Advies over bijvoorbeeld eten. Wat kan men beter wél eten en wat beter niet. Of advies over bewegen of ademhalen. Maar ook over hoe men het beste kan omgaan met gedachtes en emoties.

Meer dan het verwachte effect
Op den duur is mij iets gaan opvallen. Mijn therapie hielp niet alleen voor de klacht waarvoor men in eerste instantie bij mij kwam. Maar het bleek ook een heel positief effect te hebben op andere aspecten in hun leven. Het leek wel alsof mensen door mijn behandelingen meer ruimte kregen. Ruimte om te doen wat ze – diep van binnen – altijd al wilden doen. Ze zeiden dat soms ook letterlijk: “Jeanine, ik weet niet wat het is maar ik voel me veel vrijer en heb veel minder moeite om te doen wat goed is voor mij.” Ik merkte ook dat mensen verrassende stappen gingen zetten om hun leven aangenamer te maken. Er zijn mensen die op oudere leeftijd een studie gingen doen. Mensen die van baan veranderden. Mensen die gingen verhuizen. Mensen die hun relatie op de schop namen. En zo zijn er legio voorbeelden.

Hoe kan dat nou… ging ik me afvragen? Waarom kiezen die mensen nu ineens wél voor zichzelf? Waarom weten ze nu wél wat ze willen en waarom hebben ze nu wél de energie en de kracht om te genieten en succesvol te zijn?

Energie in balans
Ik kwam tot de conclusie dat alles te maken had met het in balans brengen van de energie. Wanneer geblokkeerde energie weer gaat stromen en tekorten aangevuld worden, dan komt een mens weer in contact met zichzelf. Dan kan je weer beter ‘voelen’ in plaats van ‘bedenken’. Dan kan je weer naar jezelf luisteren en dan is er de energie en moed om te gaan doen wat goed is voor jou, op dat moment.

Haal méér uit je leven!
Het is mijn grootste doel om mijn kennis en wijsheid te delen, zodat ook jij méér uit je leven kan halen. Door mijn jarenlange ervaring als trainer en therapeut heb ik een brug kunnen slaan tussen de Westerse en de Oosterse gezondheidsleer en filosofieën. Dit heb ik vertaald in een serie trainingen, adviezen en tips die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse leven. Daarnaast behandel ik nog steeds mensen in de kliniek.

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]