||Wat heb jij nodig?

Hoe zou het zijn om (nog) meer energie te hebben? Om lekker in je vel te zitten en je – zowel fysiek en/of niet-fysiek – geweldig te voelen? Met mijn artikelen probeer ik jou te helpen dat te bereiken.

Maar iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig om blijvend meer energie te krijgen. Daarom zou ik graag van jou horen waar je tips en informatie over kunt gebruiken.

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande situaties?

 • Je hebt niet de energie die je zou willen hebben.
 • Je bent vaak moe of lusteloos.
 • Je hebt één of meerdere fysieke of niet-fysieke klachten die je energie kosten.
 • Er zijn bepaalde problemen waar je steeds maar tegenaan loopt.
 • Je hebt vaak het gevoel dat je ‘jezelf voorbij loopt’.
 • Je wilt meer genieten van je leven.
 • Je wilt graag meer uit je leven halen.
 • Je bent bereid aan jezelf en aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Hoe zou ik jou kunnen helpen? Welke tips en informatie zou je kunnen gebruiken om bovenstaande situaties voor jezelf te verbeteren?

Bijvoorbeeld tips en informatie over:

 • Minder piekeren / zorgen maken.
 • Stress / spanning en ontspanning.
 • Hoge bloeddruk, cholesterol of bloedsuiker.
 • Botontkalking.
 • Slaapproblemen.
 • Grenzen stellen / houden.
 • Zelfvertrouwen.
 • Overgang / menopauze.
 • Meer voor anderen zorgen dan voor jezelf.
 • Loslaten.
 • ……….

Dus tegen welke problemen loop jij aan en wil je graag meer tips en informatie? Deel ze in het onderstaand commentaarveld!

[widgets_on_pages id=”Winactie”]
2017-11-27T03:47:05+00:00Persoonlijke ontwikkeling|

24 Comments

 1. Rolf 18 February 2014 at 17:59 - Reply

  Fantastisch dat je jouw ervaring op deze manier deelt!
  Bedankt
  Rolf

  • Jeanine Hofs 18 February 2014 at 21:46 - Reply

   Graag gedaan Rolf, ik hoop dat ik je kan inspireren met mijn artikelen.

 2. Caelyn 9 August 2012 at 21:30 - Reply

  Hai Jeanine,
  Ik ben na een burnout al lange tijd in acupunctuurbehandeling ,maar ik kom niet uit de vicieuze cirkel van slecht inslapen en slecht doorslapen ,(al lange tijd dus e.e.a. is flink uitgeput en ik kan mezelf heel slecht koelen en ontspannen),geeft stress en de stress verstoord weer de slaap ..zucht,ik zou wel bv punten willen weten misschien om zelf iets te kunnen doen ,acupressuur bv mbt stress (zenuwgestel op tilt) en slapen ,zoiets…?

  • Jeanine Hofs 14 August 2012 at 08:40 - Reply

   Hoi Caelyn,
   goed dat je met acupunctuur bezig bent. Onderschat echter zo’n burnout niet. Er is een hele periode van uitputting aan vooraf gegaan en het duurt een hele tijd voordat je je reserves weer hebt aangevuld. Eerst zal je ‘lopende rekening’ weer op peil moeten zijn en daarna moet je nog steeds rustig aan doen en sparen dus om je ‘reserve-rekening’ aan te vullen.

   Zo te lezen kan Water nog steeds het Vuur niet reguleren waardoor je slecht slaapt, warmteklachten hebt en slecht kunt ontspannen. Lees het hoofdstuk Water maar eens in mijn boek.

   Ik denk zelf dat punten masseren te zwak is maar je zou je acupuncturist eens om kruiden kunnen vragen om Nier-yin aan te vullen en ev. Lever-yang te kalmeren.

   Oh ja en héél belangrijk! Roken, koffie en alcohol zijn absoluut niet toegestaan!! En je moet ook oppassen met knoflook, gember, kaneel en pepers. Deze maken je alleen maar onrustiger en warmer en houden je probleem in stand. Succes!

   • Caelyn 14 August 2012 at 16:36 - Reply

    Dankjewel Jeanine ! Roken,koffie,alcohol,knoflook,gember,peper en kaneel zijn inderdaad uitgebannen (roken en koffie en alcohol alweer 23 jaar) . Ik ga naar die kruiden vragen voor nier yin aan te vullen,dank voor de tip ! door de onrust/opgewondenheid lijkt het soms alsof ik veel energie heb (ook voor andere mensen) ,maar de terugslag is dan groot ,en ik herken je beeld helemaal dat de lopende rekening nog lang niet op peil is en dat slechte ontspannen inderdaad,pff. Dankjewel ,en als ik je boek heb zal ik vooral het hoofdstuk water bekijken, warme groet !

 3. Jeanine Hofs 7 August 2012 at 08:58 - Reply

  Hallo Viola,
  ik ben inderdaad nog een paar jaar verwijderd van de 50 😉 maar in de kliniek heb ik vaak te maken met dames die overgangsklachten hebben. Ik ben dus geen ervaringsdeskundige maar heb zeker wat te melden. Overgang is normaal maar wanneer de energie uit balans is, en dan met name de yin/yang-balans dan kunnen er vervelende klachten ontstaan. Ik ga het onderwerp zeker opnemen in mijn to-do-list.
  Ondertussen kan je de volgende artikelen nog eens lezen, over yin bewaren, koffie en opvliegers.

 4. Franz van der Velden 7 August 2012 at 07:06 - Reply

  Ik zou graag tips of info willen ontvangen over volgende punten:
  Ik heb niet de energie die ik zou willen hebben.
  IK heb vaak het gevoel dat ik ‘mezelf voorbij loop’.
  Ik wil meer genieten van mijn leven.
  Ik wil graag meer uit mijn leven halen.

  Ook tips over slaapproblemen en meer zorgen voor anderen zijn welkom.

  • Jeanine Hofs 7 August 2012 at 08:59 - Reply

   Hallo Franz,
   dank je wel voor je input. Wat zou je 1-2-3 keuze zijn?

 5. Yolande 6 August 2012 at 21:12 - Reply

  Hoi Jeanine, waar ik tegen aan loop zijn mijn fysieke beperkingen. Ik zou daarom moeten gaan sporten voor meer souplesse en uithoudingsvermogen, maar…het komt er niet van.
  Mijn gecombineerde baan in eigen praktijk en vooral de”zorg” slokken veel energie op. Heb me daarom toch maar afgemeld voor de Olympische Spelen! Maar….van mezelf moet ik wel wat gaan doen voor lichamelijk welbevinden. Ouder worden is voor mij hierin een item,wil wat beter zorgen voor mijn lijf. Yolande

  • Jeanine Hofs 7 August 2012 at 09:04 - Reply

   Ach Yolande wat jammer van die spelen! Het zou zo leuk geweest zijn jou op tv te zien! Welk onderdeel zou dat dan zijn? Rennen? Hordelopen? 😉
   Het onderwerp ‘zorg goed voor je lijf’ is een heel mooi onderwerp. Dank je, ook die zet ik op mijn lijst. Je zegt dat je wilt gaan sporten omdat fysieke beperkingen je belemmeren. Hoe bedoel je dat?

   • Yolande 8 August 2012 at 11:23 - Reply

    Hallo Jeanine,

    heb artrose in mijn rechterheup waardoor ik vlug pijn heb bij het lopen.
    Ook heb ik regelmatig pijn in mijn bovenbenen. Yolande

    • Jeanine Hofs 9 August 2012 at 20:16 - Reply

     Hallo Yolande, artrose is inderdaad een heel vervelend probleem. Ik zet ook spier/gewrichtsklachten op mijn lijstje. Bedankt!

 6. Ageeth 4 August 2012 at 19:51 - Reply

  Ik voel me regelmatig lusteloos en heb dan geen zin om te bewegen. Pak ik wel de fiets of ga ik wandelen of ga toch een klusje doen in huis, dan voel ik me een stukje beter. Ik begrijp niet goed waar die lusteloosheid vandaan komt, maar dat is er wel. Ik ben wel steeds bezig om mezelf verder te ontwikkelen en dat gaat natuurlijk beetje bij beetje, maar ik zou wel meer plezier in mijn leven willen en meer verreiking. Ik weet niet zo goed wat ik wil en hoe ik het zou willen.

  • Jeanine Hofs 5 August 2012 at 08:11 - Reply

   Hallo Ageeth, lusteloos en geen zin om in beweging te komen. Daar kan ik zeker nog eens een artikel over schrijven want deze klacht hoor ik vaak.
   Een beetje beweging maakt het een stukje beter, zeg je. Dat geeft aan dat je Houtenergie blokkeert. Maar ik denk dat je eerst je Aarde-energie en misschien zelfs wel je Waterenergie moet gaan aanvullen, want ik denk dat je totale energie veel te laag is.

   Ik raad je aan mijn boek ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’ te lezen en met de tips en oefeningen uit ‘Aarde’ te beginnen. Ik denk dat je heel veel van jezelf herkent in het boek en in de verschillende check-lists en dat je er zeer veel aan zult hebben. En een consult acupunctuur is ook helemaal geen verkeerd idee. Succes!

   • Ageeth 7 August 2012 at 17:23 - Reply

    Hoi Jeanine,
    Ik ben al een tijd bezig met acupunctuur. Mijn energie is niet altijd optimaal en dat blijkt ook wel uit de consulten. De ene keer kom ik er heel positeif vandaan en de andere keer minder. Misschien is het inderdaad goed om je boek te lezen en wat tips op te volgen.

    • Jeanine Hofs 8 August 2012 at 11:00 - Reply

     Ageeth, de oefeningen uit het boek vullen de acupunctuurbehandelingen heel goed aan. Het boek is inmiddels naar je onderweg dus ik wens je veel plezier met lezen en ik hoor later graag wat je er van vindt en wat je ermee gaat doen!

 7. rene fox 4 August 2012 at 02:30 - Reply

  Hallo Jeanine,

  Ik heb een vraag over het wel of niet verwezenlijken van mijn droom.
  Mijn droom is dj zijn en draaien op grote feesten, alleen heb ik er totaal geen motivatie bij
  om stappen te ondernemen.
  Ik wacht op de grote wow die zegt” en nu aan de gang met je dromen” maar het gevoel mist.
  Het lijkt wel of er een blokkade in mijn energie zit die het tegenhoudt.
  Wat is wijsheid?? wachten op de grote wow, gewoon beginnen met stappen nemen of moet ik iets met die energie(blokkade) gaan doen.
  Ik ken mezelf als ik ja zeg ga ik voor het allerhoogste, maar alleen als mijn gevoel ( en misschien energie ) laten voelen ( of weten, intuiitief ) dat het de juiste stap is.

  Bedankt en groetjes van rene.

  • Jeanine Hofs 5 August 2012 at 07:56 - Reply

   Hallo Rene, eigenlijk zou je dus meer willen weten over hoe je in ‘beweging’ komt. Je blijft hangen, je bent geblokkeerd, je wilt van alles maar je komt niet vooruit. Vat ik dat goed samen?

   Allereerst zou ik gaan onderzoeken of jouw droom wel écht is wat je wilt. Dat kan je doen door je Water-energie te onderzoeken en ev. te versterken. Daarna moet je je Hout-energie gaan stimuleren zodat je energie weer gaat stromen, zodat je weer in de flow komt. Er staan verschillende artikelen hierover op de site en in de hoofdstukken ‘Water’ en ‘Hout’ van mijn boek ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’ vind je een uitgebreide uitleg hierover én meerdere tips en oefeningen zodat je meteen aan de slag kunt. Succes!

 8. Anita Frantzen 3 August 2012 at 15:14 - Reply

  Ik denk dat ik zelf wel over voldoende/genoeg energie beschik. Waar ik erg tegenaan loop is dat ik mijn energie makkelijk laat weglaten of mijzelf laat leegzuigen door situaties of mensen. Ik zou wel willen weten hoe ik de energie die ik heb beter bij mijzelf kan houden. Las al een mooi voorbeeld op jouw website: als het jou gebeurt ga je een tandje lager acteren. Ik moet me er iets beter van bewust worden wanneer ik in een situatie/bij iemand zit die me energie ipv oplevert, zodat ik dan gas kan terugnemen. Ik blijf te hard werken!

  • Jeanine Hofs 3 August 2012 at 16:17 - Reply

   Ja dat is ook een mooie, Anita: technieken om de energie bij jezelf te houden. Dank je wel, daar ga ik zeker eens meer over schrijven.
   De eerste stap geef je zelf al aan. Bewustwording. Alvast een extra tip: zorg dat je regelmatig (zeker 10x per dag) even checkt ‘hé hoe is het nou met mij?’. Maak daar alvast een gewoonte van. Dat doe ik ook en zo kom ik er veel sneller achter wanneer het niet goed gaat met mijn energie. Succes!

 9. Bigit 3 August 2012 at 14:49 - Reply

  Hi Jeanine, ik herken me in veel punten die jij hierboven opnoemt. Het is niet zo dat ik daar zwaar onder lijd maar mijn leven zou er stukken leuker uitzien als ik wat minder last had van:
  piekeren / zorgen maken
  Stress / spanning
  Grenzen stellen / houden
  gebrek aan zelfvertrouwen
  Loslaten
  zodat ik meer uit het leven zou kunnen halen en daar meer energie van zou krijgen.

 10. Nicole 3 August 2012 at 13:51 - Reply

  Ik zou wel meer infomatie en tips omtrent onderstaande punten willen ontvangen.
  – Ik ben vaker moe of lusteloos;
  – Ik wil meer genieten van het leven;
  – Ik wil meer uit mijn leven halen.

  • Jeanine Hofs 3 August 2012 at 16:12 - Reply

   Hoi Nicole, waar denk je dat jouw knelpunten liggen dan? Wat zou je als eerste willen veranderen om meer energie en plezier te krijgen? En als je dat niet weet, noem dan eens het eerste wat in je hoofd opkomt.

Leave A Comment

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]