||Wat wens jij jezelf?

Gisteren zat ik te denken aan het afgelopen jaar en welke voornemens ik voor het volgende zou maken. Mijn goede voornemens voor 2011 waren eigenlijk meer statements. En wel dezelfde als in 2010 en 2009 😉 namelijk: ‘ik móet helemaal niks’ en ‘ik ga nog méér genieten’.

En in 2011 heb ik dat genieten een niveautje hoger getild. Ik heb niet gewacht met genieten tot ik op vakantie was of totdat het weekend was, maar ik ben bewust meer gaan genieten in het moment zelf. Dus genieten tijdens het filmkijken, tijdens het werken, zelfs tijdens het doen van niet-leuke dingen zoals het huishouden. Dan ging ik op zoek naar iets, al was het maar iets heel kleins, waar ik dan toch van kon genieten. En ik moet zeggen dat dat heel aardig gelukt is het afgelopen jaar. Zo goed, dat ik er een cursus van heb gemaakt. Wil je gratis meedoen? Stuur me dan even een mailtje. Hij komt uit in januari 2012.

Ik wil geen goede voornemens maken
Maar goed, mijmerend over 2012 bedacht ik me dat ik mezelf helemaal geen voornemens, dus opdrachten, wil opleggen. Ik wil geen verplichtingen, geen taken die toch maar een keer moeten gebeuren! Ik wil leuke dingen voor mezelf in 2012, dingen die me energie geven, waar ik blij van word 🙂

Dus in dit laatste artikel van 2011 deel ik met jou mijn wensenlijstje voor de komende tijd. En de technieken die ik gebruik om mijn wensen om te zetten in werkelijkheid. En ik hoop dat ik je hiermee aansteek om ook jouw wensen te gaan bedenken én vervullen!

Mijn goede voornemen voor 2012
is om de volgende wensen uit te laten komen (niet in volgorde)

 • ik wil mezelf toestaan niet altijd even sterk te (hoeven) zijn
 • ik wil minimaal evenveel mooie momenten beleven als dit jaar met mijn lief
 • ik wil meer adresjes vinden waar je geweldig kunt eten
 • ik wil mezelf sneller vergeven als ik domme dingen doe
 • ik wil een geweldige ervaring van de lancering van mijn boek maken
 • ik wil de rust voelen waarin ik al die dingen die ik nog wil, kan doen
 • ik wil verschillende (nog te bepalen) stedentrips maken
 • en nog meer … (wil je alles zien wat ik mezelf wens? Kijk dan hier.)

Misschien is het je al opgevallen dat mijn wensen altijd dezelfde opbouw hebben:
1 – ze draaien écht om mij (en niet om een ander)
2 – ze zijn positief gesteld

Waarom is dat ook belangrijk voor jouw wensen?
Nou punt 1 lijkt me logisch. Het is namelijk jouw wensenlijstje en het gaat erom wat JIJ voor JEZELF zou wensen. Dus even niet voor een ander. Je zou toch ook geen goede voornemens voor een ander maken? Deze keer is dat niet anders.

Dat betekent dat iedere wens op jouw lijstje geschreven wordt in de trant van: ‘ik zou voor mezelf willen: …’. En dan smokkelen hoor! Dus niet ‘ik zou voormezelf willen dat die-en-die … ’. Nee, zelfs niet voor je kinderen. Het is jouw lijstje. En als je daar moeite mee hebt dan zijn dit een aantal goede suggesties voor jou:

 • ik wil mezelf meer waarderen
 • ik wil mezelf meer gunnen
 • ik wil meer houden van mezelf
 • ik wil meer over hebben voor mezelf

Punt 2 moet ik misschien even verder uitleggen. Het is een heel verhaal over intenties en ik zou er een boek over kunnen schrijven maar ik ga het in het kort proberen:

Jij bent als mens zo ingesteld dat je altijd de opdrachten uitvoert die jij jezelf geeft.  Ik weet het, het is even een nadenkertje maar het betekent dat jouw systeem meteen aan de slag gaat met datgene waar je aan denkt of waar je energie in steekt. Als jij dus consequent bezig bent met ‘ik ben dom’ dan gaat jouw systeem daar proberen aan te voldoen. Geloof me, er zijn hele studies aan gewijd, duizenden boeken over geschreven en het hele internet staat er vol mee.

Jouw gedachten zijn de coördinaten van jouw innerlijke navigatiesysteem.

‘Niet’ bestaat niet
Een ander feit is dat je hersenen niet om kunnen gaan met het begrip ‘niet’. Probeer maar eens niet te denken aan een grote roze olifant die met zijn dikke kont in de koelkast probeert te kruipen… Dat komt omdat je hersenen een soort totaalplaatje maken van het onderwerp. En probeer maar eens een plaatje te maken van ‘niet’. Het onderwerp van je zin, of van je gedachte is dus heel belangrijk.

Als je je navigatie instelt dan voer je ook in waar je WEL naar toe wilt en niet waar je niet naar toe wilt. Zo gaat het ook met het bereiken van je wensen. Je formuleert ze zodanig dat ze precies verwoorden waar je WEL naar toe wilt. Dat betekent dat je de volgende woorden beter kan vermijden:

 • niet
 • minder
 • zonder
 • geen
 • nooit
 • stoppen
 • ophouden

Voorbeelden
vervang ‘ik wil niet meer zo slap zijn’ door ‘ik wil sterk zijn’
of ‘ik wil niet meer sloven’ door ‘ik wil meer nee zeggen’
of ‘ik wil geen stress meer’ door ‘ik wil me relaxed voelen’
of ‘ik wil minder snoepen’ door ‘ik wil gezonder eten’
of ‘kijk uit dat je niet onder een auto loopt’ door ‘let goed op dat je veilig kunt oversteken’
Denk dus steeds goed na wat je WEL wilt en welk plaatje je in je hersenen wilt plakken.

Critici
Ik weet dat een aantal mensen vindt dat ‘ik wil’ vervangen moet worden door ‘ik heb al .. ‘ of zo. Maar ik ben van mening dat de intentie in deze zinnen goed is en dat je systeem daarop gefocused zal zijn. En ik weet waarover ik praat want dit is voor een groot deel mijn werk. Naast het prikken van naaldjes 😉 werk ik heel veel met intentie en het opruimen van onbewuste belemmeringen. Dus vertrouw op mij en mijn ervaring en begin zoals ik het hierboven uitgelegd heb.

Nu jij!
Heb ik je geïnspireerd? Heb je ook zin om je wensen op papier te zetten? Gewoon doen! Het is hartstikke leuk. Begin gewoon te schrijven, laat het dan weer even liggen, ga even iets anders doen en pak het weer op. Misschien een uur later misschien 2 dagen later. En hé het is jouw lijstje dus je mag het altijd aanvullen of veranderen!

Ik zou het ook leuk vinden als je jouw lijst (of een deel ervan) hier wilt delen. En kom je er niet uit hoe je een wens het beste formuleert, dan kan je daar ook een berichtje over plaatsen.

[widgets_on_pages id=”Winactie”]

2013-06-30T15:04:25+00:00Uncategorized|

14 Comments

 1. Karianne 29 September 2012 at 19:13 - Reply

  Hoi Jeanine,

  Wat een geweldige site heb jij ontwikkeld! En dat is dan ‘alleen nog maar’ het topje van de ijsberg. Je bent mooi bezig met het laagdrempelig en afgestemd overdragen van al jouw kennis, passie en goede bedoelingen. Echt mooi om te lezen. Ik ben trouwens al een hele tijd onder behandeling van jouw vader en jij hebt me destijds ook een keertje onder (jouw) handen genomen. Ik was toen onder de indruk van jouw scherpte en je openheid in contact. Ik ga ook zeker je boek nog kopen, in het kader van 1 ding tegelijk en het bewuste ‘teveel noten op mijn zang’, heb ik het nog niet aangeschaft.
  Ik ben namelijk momenteel druk in de weer met een geweldige opleiding NLP, vanuit waar ik ook op dit stuk van je reageer. De kracht van de linguïstiek en de zorgvuldigheid waarin we onze zinnen mogen formuleren (en onze zinnen daarmee op mogen zetten, letterlijk en figuurlijk!) is zo belangrijk en onderbelicht. Ik zit momenteel midden in een voor mij ontzettend leerzame en goede ontwikkeling. Een periode van bewustwording, zelfacceptatie en het doorzetten van alle goede voornemens die ik blijf hebben en die onaangeraakt kunnen blijven. Vorig weekend heb ik een drie daagse training gevolgd over de structuur van emoties, van een hele interessante, wijze vrouw uit Amerika. Zij heeft mij geleerd hoe ik mijn emoties kan ontleden in bepaalde structuren en hier patronen in kan leren ontdekken. Deze patronen kan ik vervolgens gebruiken om mijn ‘kernvraag’ te ontcijferen. De vraag, het filter, waarmee ik alles in mijn leven als eerste interpreteer. En zij heeft de vijf elementen op de laatste dag verweven in haar training, waarbij voor mij een heldere samenkomst ontstond tussen NLP en de Chinese wijsheden. Ik vind het geweldig en ben nog zoekende naar een vorm waar ik alle dingen die mij zo raken leer te combineren.
  Zonder je nu ongevraagd met een nóg langer bericht op te zadelen, houd ik het hier even bij. Ik wilde je door een inhoudelijke reactie laten weten dat ik jouw woorden echt ervaar.

  Bedankt en wie weet tot ziens!

  Liefs
  Karianne

  • Jeanine Hofs 1 October 2012 at 14:53 - Reply

   Dank je wel voor je complimenten Karianne, ik zit er helemaal van te smilen 🙂 Maar jij bent zelf ook heel goed bezig, zie ik! Interessant hoor die koppeling van NLP en de 5 elementen. Mocht ik je in de kliniek nog eens tegenkomen dan hoor ik daar graag wat meer over. Succes met je studies en ontdekkingen en geniet ervan!

 2. Jeannette 18 January 2012 at 17:49 - Reply

  Ik wil geliefhebt 🙂 zijn en zelf lief hebben in overvloed, door mijn partner, familie en vrienden
  Ik wil energiek voelen en zijn
  Ik wil gezonder eten
  Ik wil relaxt zijn en voelen
  Ik wil genieten van wat ik doe
  Ik wil meer financiele ruimte.

  Bij die laatste twijfel ik tussen deze en ik wil meer geld..
  Tip?

  Hartelijke groet,

  Jeannette

  • Jeanine Hofs 19 January 2012 at 23:33 - Reply

   Ik vind het mooie wensen Jeannette! En wat betreft je laatste 2 wensen; waarom zou je ze niet allebei aanhouden? Ze zitten elkaar toch niet in de weg!

 3. Jeanine Hofs 26 December 2011 at 15:21 - Reply

  Via de mail:

  Hallo Jeanine, wat een mooie mail van je. Daar kan iedereen veel van leren. Zeker ik wat ik ook zeker wil. Zelf wil ik ook altijd van alles alleen komt er nooit veel van terecht !! Maar ik zal het heel vaak lezen dan gaat dat vast lukken.

  Bedankt, Nel

 4. Mientje 25 December 2011 at 15:07 - Reply

  -ik wil meer rust in mijn hoofd
  -ik wil ontspannen zijn (alsof je een wijntje hebt gedronken)
  -ik wil meer van alles kunnen genieten
  -ik wil me elke dag fit en energiek voelen
  -ik wil het niet belangrijk vinden wat anderen van mij vinden/denken maar gewoon mijn
  eigen ding doen en zeggen wat ik wil en me daar heel goed bij voelen
  -ik wil weer paardrijden een uur lang en de rest van de dag me gewoon fit voelen
  -ik wil verre reizen maken naar bv Australië, Amerika, Argentinië
  -ik wil dat mijn kunstwerken een succes worden en dat ik elke maand een nieuwe
  opdracht krijg
  -ik wil leuke hippe nieuwe kleding (nog een stoer lederen jasje)
  -ik wil spontaan leuke kado’tjes krijgen
  -ik wil liefhebben
  -ik wil aandacht, belangrijk en geliefhebt worden (is dat Nederlands?)
  van/door vooral mijn man en dochter
  -ik wil lekker uit eten in goede leuke restaurantjes
  -ik wil (‘n) stedentrip(s) maken en me top voelen
  -ik wil naar feestjes en me daar goed en happy voelen, zelfs dansen (en denken dat ik dat
  goed kan 😉 ), het laat maken en me de volgende dag(en) gewoon fit voelen
  -ik wil mezelf geweldig vinden (zonder arrogant te worden)
  -ik wil (misschien) een hond

  • Jeanine Hofs 26 December 2011 at 14:49 - Reply

   Mooie lijst Mientje!
   En ja, ik twijfelde ook aan het woord ‘geliefhebt’ maar Google en ik kwamen niet op een beter alternatief 😉

 5. Jos Verheijden 25 December 2011 at 14:34 - Reply

  Ik wens dat ik in 2012 niet meer bij de critici behoor.
  Ik kan het namelijk nog niet laten om even te reageren op ´ik wil´ ten opzichte van ´ik heb al..´
  Het gaat om de onderliggende intentie en niet om de letterlijke woorden:
  Als ´ik wil´ een onbewust verlangen inhoudt, dan krijg je de oorzaak van dit verlangen (meestal dus het tegenovergestelde van wat je wilt).
  Als je ‘ik heb al’ onbewust niet gelooft, dan krijg je wat je wél gelooft (meestal het tegenovergestelde dus).
  De oplossing is dus tegelijk heel simpel én een hele klus: Je moet het dus wérkelijk geloven op alle lagen in je systeem.
  Maar daarvoor kun je prima bij Jeanine terecht.
  Fijne feestdagen,
  Jos Verheijden

  • Jeanine Hofs 26 December 2011 at 14:47 - Reply

   Juist Jos, het gaat om de onderliggende intentie. En om niet al te moeilijk te beginnen is het belangrijk om je eerst te richten op wat je WEL wilt.

   Wat nog meer belangrijk is in het bereiken van je wensen dat leer ik mensen in de cursus ‘wat wil ik’ en dat pak ik aan in de behandelingen in de kliniek (voor mensen die mij niet kennen vanuit de kliniek). Dank je wel voor je input!

 6. Geertje 25 December 2011 at 13:30 - Reply

  Ik wens mezelf dat mijn massagepraktijk gaat lukken!

  • Jeanine Hofs 26 December 2011 at 14:40 - Reply

   Mooie wens, Geertje! Ik wens je heel veel succes én plezier in je massagepraktijk!

 7. Suzanne Braams 25 December 2011 at 13:26 - Reply

  Mooi uitgelegd Jeanine!! Knap dat je het op deze wijze kan bekijken!

  Een wens is iets wat je in gedachte wilt bereiken. Je kunt een wens op papier zetten, maar je hebt er in heel veel gevallen geen invloed op of dat die wens uitkomt. Als ik mezelf meer rust toewens en vervolgens bepaald iemand voor mij dat er een heleboel in mijn leven gebeurd waardoor ik geen rust meer heb, dan heeft die wens geen zin. Natuurlijk zijn er ook wensen waar je wel invloed op hebt, maar toch blijven de externe factoren (ik geloof dat de externe factoren er zijn om je beter te maken en je levenservaring mee te geven) een grote rol spelen. IK kan nog zo goed leren voor toetsen, maar als die toets me niet ligt dan is het puur geluk. Zo zie ik dat ook met de wensen die ik op papier zet. In de meeste gevallen is het puur geluk of ze uit mogen komen of niet………Ik geloof erin dat de sterren je daar gunstig gezind voor moeten zijn. Als ze vinden dat je meer ervaring in iets op moet doen, dan krijg je niet de wensen maar de zaken die je nodig hebt op dat moment (en dat kan op dat moment heel rot voelen, als je het later relativeert en het van een andere kant bekijkt accepteer je het meestal wel).

  Liefs Suzanne.

  • Jeanine Hofs 26 December 2011 at 14:37 - Reply

   Of je wensen uitkomen of niet, daar hebben verschillende factoren invloed op. Dat ben ik met je eens Suzanne. Je eigen instelling en je gedachtes daarover hebben – naar mijn mening – een grote invloed en zijn de enige factoren die je zelf in de hand hebt. Vandaar dat ik het nuttig vind om daar energie in te steken en niet alles over te laten aan geluk, toeval of ‘het lot’. Ik ben van mening dat je heel veel controle over je leven kunt hebben. Maar gezien jouw ervaringen kan ik heel goed begrijpen hoe jij hier in staat. Maar ik blijf proberen je positief te beïnvloeden 😉

 8. Wat ik mezelf wens in 2012 | 25 December 2011 at 11:15 - Reply

  […] Naar de site ← Wat wens jij jezelf? […]

Leave A Comment

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]