Het is mijn vak om te zorgen dat mensen ‘meer energie’ krijgen. En net als met veel dingen is het ‘meer energie’ krijgen ook altijd een proces. Het begint met het constateren van het probleem, daarna het analyseren van de mogelijke oorzaken en vervolgens het maken van een plan van aanpak.

Oorzaken aanpakken
En dat plan van aanpak speelt natuurlijk in op de mogelijke oorzaken. Want daar is de oplossing te vinden. Om een ander resulaat te krijgen zul je dingen moeten veranderen. En dat is niet altijd even makkelijk. Een mens is een gewoontedier en ze zeggen niet voor niets dat het moeilijker is om iets af te leren dan iets aan te leren.

Hoe kan ik die knop omzetten?
Als ik tijdens zo’n proces iemand een advies geef dan hoor ik heel vaak: “ja maar dat kan ik niet want ik heb nog zoveel te doen” en “ik weet niet hoe ik die knop om kan zetten”. Maar wie heeft er ooit bedacht dat je meteen een knop moet kunnen omzetten als je iets wilt veranderen? Waarom moet de boel dan meteen omgegooid worden?

100% perfect
Eén van de grootste oorzaken van energieverlies is dat wij alles perfect willen doen. Vooral vrouwen hebben daar een handje van. Wij moeten de perfecte moeder zijn, de perfecte huisvrouw, de perfecte collega of baas, de perfecte vriendin, het perfecte sportmaatje, de perfecte geliefde, mis ik nog iets? En nu dus ook de perfecte ‘roer-omgooier’? Dat vraagt om teleurstellingen en om afhaken.

De 2012 oplossing
In deze moderne tijd hoeven we ons toch niet te beperken tot knoppen die omgezet moeten worden? Dat vind ik zó vorige eeuw! Heb je al eens gedacht aan een dimmer?!?
Dus niet aan of uit maar gewoon een tikkie terug. Gewoon een beetje dimmen.

Als ik even wat minder energie heb dan kan ik ook niet altijd mijn cliënten afbellen en op de bank gaan zitten. Dan gaat het leven ook gewoon door maar ik pas het wel aan. Ik zet de knop dus niet op ‘uit’ maar ik gebruik mijn dimmer. Zo loop ik bijvoorbeeld wat langzamer van A naar B. Zorg ik dat ik mijn pauze ook echt neem en benut. Ik praat wat minder (ja, dat kan echt) en wat minder hard. Ik zorg ervoor dat ik niet uitloopt. Kortom ik doe wat ik moet doen maar ik bezuinig wel. Ik gebruik mijn dimmer.

Nu jij!
Hoe zit het met jouw energie? Kan je wel wat meer gebruiken? Heb je al eens bedacht wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn? En zou je hier en daar wat dimmers kunnen installeren?

Ik verneem graag van jou of het gelukt is een dimmer te installeren 😉 dus laat je commentaar hieronder achter.

[widgets_on_pages id=”Winactie”]