Lees het ervaringsverhaal van Greetje:

Meegaan op energieweek met Jeanine is één van de beste beslissingen geweest in mijn leven. Het heeft (en doet nog steeds) heel veel gedaan voor mijn lijf en voor mijzelf. Ik heb eerst wel getwijfeld en één en ander afgewogen maar uiteindelijk dacht ik “als ik het niet ga proberen dan weet ik het nooit” en toen heb ik echt mijn intuitie gevolgd. En ik ben zo blij dat ik gegaan ben want ik heb er enorm veel aan gehad en ik zal er mijn leven lang veel aan blijven hebben!

Na een berichtje op twitter van Jeanine heb ik op haar site gekeken en in eerste instantie wilde ik onder behandeling gaan bij haar in de kliniek. Maar ik kon natuurlijk ook, in plaats van iedere keer heen en weer te rijden naar Eindhoven, mee gaan naar Andalusië voor de energieweek.

Omdat ik meer energie wilde maar ook omdat ik lichamelijk iets mankeer wat niet meer over gaat. Ik wilde graag leren hoe ik de boel kan laten stromen, zodat ik mijn energie beter in de hand kan houden. Ik hoopte handvatten te krijgen tijdens de workshops die ik later zelf verder zou kunnen uitbouwen.

En dat is ook zeker gelukt! Ik heb alle workshop als heel prettig ervaren en ik heb er heel veel van geleerd. Het allerfijnst vond ik de oefening ‘s morgens om je energie te laten stromen, die doe ik thuis nog steeds. Net als de Aarde-oefening met die speciale ademhaling. Die twee vind ik helemaal geweldig, daar heb ik echt zo veel aan gehad en nog steeds!

Jeanine had me van te voren haar boek gestuurd dus dat had ik gelezen. Daardoor had ik al meer inzicht in energie volgens de Chinese filosofie en ik merkte tijdens de oefeningen dat het ook echt zo werkt. En ik voel dat ook gewoon. Bijvoorbeeld die ‘Wei Qi’* dat energielaagje dat vind ik gewoon geweldig dat ik dat zo kan voelen. Het is echt voor mij zo’n eyeopener, daar kan ik ook echt iets mee. Mijn lichamelijke probleem wordt er niet anders door maar mijn lijf gaat er heel anders mee om en ik ben veel krachtiger. Ik sta iedere dag vroeger op om die oefeningen te doen en dan kan ik ook beter de dag door. En ook tussendoor als ik gestressed dreig te raken of heel erg vermoeid, dan ga ik die oefening doen en daar heb ik dan gewoon de hele dag iets aan.

De eerste dagen vond ik het af en toe wel vermoeiend. Maar dan ging ik na de workshop zo na het middageten lekker slapen terwijl de anderen in het zwembad lagen te kletsen. Dat kon ook allemaal. Ieder kon lekker haar eigen ding doen, dat was zo relaxed. Maar ik had ook weer geen één workshop willen missen want ik vond ze allemaal eigenlijk heel mooi.

Sommige mensen in mijn omgeving dachten dat het heel zweverig zou zijn. Maar dat was het helemaal niet, in tegendeel! Tijdens de hele week liep de TCG (red: Traditione Chinese Geneeswijze) als een rode draad door het programma. Jeanine heeft daar de juiste diploma’s in, zij is therapeut acupunctuur en dat was voor mij heel belangrijk. Te weten dat je in goede deskundige handen bent. En bij Jeanine ben je dat. Ze doet ook tijdens de energieweek een persoonlijke anamnese inclusief pols- en tonganalyse, dus ze weet echt wat ze doet!

Verder vond ik Jeanine heel rustig. Ze bracht heel goed over wat ze over wilde brengen en je merkt duidelijk dat ze weet waar ze het over heeft. Met een grapje op zijn tijd en aandacht voor iedereen creeërde ze een hele warme sfeer. Er rolde hier en daar wel eens een traantje en iedereen had wel eens iets maar dat had ze altijd heel goed in de gaten, dat was heel prettig. Daardoor liep alles heel soepel, als vanzelf, en je merkt ook dat iedereen er ook echt iets aan heeft gehad. Complimenten hoor Jeanine!

Naast de workshops vond ik ook de goodybag bij aankomst super. Dat was een heel gezellig moment en dan voel je je ook meteen heel welkom. En iedere dag trokken we een kaartje, dat vond ik ook zo leuk. En natuurlijk de tapastour met Caroline Maas waarin we nog even lekker konden shoppen was ook geweldig.

Dank je wel Jeanine voor deze fantastische ervaring! – Greetje

* Wei Qi, zo noemen de Chinezen het beschermende laagje energie wat je omhult. Het beschermt je tegen wind, koude, virussen en bacterieën maar ook tegen ongewenste invloed van andere mensen.

Greetje Hendriks is verhalen schrijfster en vertelster, en ze heeft een geweldig verhaal geschreven over hoe ze mij en de energieweek heeft gevonden.

Een stukje uit haar verhaal:

Energieweek Andalusië, stond er vermeld met grote letters. Een week lang tijd voor jezelf. Zon en rust terwijl je je energie in balans brengt en herstelt. Je komt heerlijk uitgerust en vol energie weer terug.

‘Die durft’, mompelde ik voor me uit, ‘lefgozer hoor, een goede die mij volgetankt krijgt’.
Bij nadere inspectie van de website bleek de vent een vrouw te zijn: Jeanine Hofs, gespecialiseerd in het vinden en behouden van ieders persoonlijke juiste energie balans.
Zo, zo, pittige tante!

Daarnaast bleek ze ook nog de Shenmen kliniek in Eindhoven te runnen en vakbekwaam te zijn in het uitoefenen van Traditionele Chinese Geneeswijzen en aanverwante technieken ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens. Aangesloten bij vakverenigingen en zorgverzekeraars. Bovendien had de dame had een boek geschreven: Blijvend meer energie volgens de vijf elementen.

Help! Wat was dit voor een mannetjesputter? Nauwgezet bestudeerde ik haar foto. Helemaal geen manwijf maar een frisse hippe vrouw met van eind dertig. Zucht, ook dat nog! Waar haalde ze in hemelsnaam de kracht vandaan om haar haren in tien verschillende tinten rood te verven?

Ondertussen zat ik rechtovereind op de bank, helemaal opgewonden, dat had ze inmiddels al wel voor elkaar gekregen, die tien tinten Mega Mindy. Helemaal in de impulsieve ‘flow’ gaf ik me op voor de week Spanje onder het motto: baat het niet dan schaadt het niet.
Ik heb het geweten…
Lees hier het hele verhaal

 

Wil jij ook meedoen aan deze geweldige energieweek in Andalusië? Een heerlijke week vol zon, rust en energie? Gun jezelf dan dit cadeau en ga ook mee!!