Lees het ervaringsverhaal van Lenie:

Een vriendin maakte mij attent op de energieweek en het sprak me meteen heel erg aan. Wat extra energie kan je altijd gebruiken. Het leek me ook wel een ontspannen week om even lekker aan jezelf te werken. Niks om je heen, even lekker er alleen op uit zonder gezin. Een weekje echt voor mezelf. En zo is het ook echt geweest. Het was heerlijk!

Het was een hele mooie locatie. Alles op de begane grond, zwembad erbij, mooie tuin, palmbomen, olijfbomen, het was heel ontspannend. Het programma zat ook heel goed in elkaar, qua opbouw. In het begin is het natuurlijk een beetje aftasten en kennismaken maar daarna konden we wat dieper ingaan op alles.

Ik heb heel veel aan de workshops gehad, en nog steeds. Je gaat echt over dingen nadenken waar je normaal niet zo bij stil staat of waar je sneller overheen gaat. Je wordt als het ware met je neus op de feiten gedrukt doordat je over dingen gaat nadenken en ze op gaat schrijven. Ik heb in deze week zoveel geleerd, bijvoorbeeld hoe je zelf met je energie om gaat en dat je je energie beter over de dag verdeelt zodat je ‘s avonds niet zo moe bent. En ook dat je niet meteen ergens op antwoordt, of niet meteen ergens op vliegt maar dat je juist even nadenkt. Even rustig dingen vanuit een ander perspectief bekijkt.
En ik heb ook geleerd om meer te koesteren wat ik heb en wat ik kan. Minder negatief te zijn over mezelf en over mijn leven. Je vindt de dingen (bijvoorbeeld je gezondheid) al snel heel gewoon maar dat is het niet. Ik kan nu mezelf en mijn leven meer waarderen.

Ook thuis pas ik de adviezen nog regelmatig toe. Als ik weer eens van hot naar her vlieg dan zeg ik tegen mezelf “even rustig, even tijd voor mezelf.” Je hoeft geen 20 dingen in een uur af te werken want 5 is ook goed. Ik durf tegenwoordig ook dingen af te zeggen. Ik durf te zeggen “sorry, dat doe ik vandaag niet of daar heb ik nu geen zin in”.

Wat ik sinds de energieweek ook veel sterker heb dan voorheen, is dat ik geen zin meer heb in negatieve dingen of negatieve mensen. Daar denk ik meer over na om wel of niet naar toe te gaan Vroeger vond ik dat ik dat niet kon maken maar nu denk ik mooi aan mezelf. Juist het negatieve uit mijn leven bannen en negatieve mensen proberen te vermijden levert me veel energie op. Want nu ik beter op bepaalde signalen let, merk ik soms dat ik last krijg van hoofdpijn of pijn in mijn nek wanneer ik met iemand sta te praten. Dan weet ik dat er iets niet klopt en dat is voor mij een teken dat ik beter iets anders kan gaan doen. Dat heb ik geleerd in de les ‘luisteren naar je innerlijke stem’.

Ik besef nu echt dat ik goed moet luisteren naar mezelf, naar de signalen die je opvangt. En dat wanneer die signalen aangeven dat je bepaalde dingen niet moet doen dan moet je ook niet denken dat je er spijt van krijgt als je ze niet doet, of dat je ze wel had moeten doen.
Voor de energieweek had ik dat al wel maar nu besef ik meer dat ik er naar moet luisteren en handelen. Mijn lichaam geeft die signalen niet voor niks en ik word er steeds sterker in. Ik heb geleerd om naar mijn intuïtie te luisteren.

Eigenlijk vond ik alle workshops wel fijn, het ging ook allemaal in een heel ontspannen sfeer en uit iedere les pik je weer wat dingen op. Een leuke afwisseling vond ik het ontspannen uitstapje naar Jerez tussendoor. Even helemaal iets anders, gezellig met zijn allen de stad bekijken en lekker eten. Grappig ook hoe je als vreemden voor elkaar begint en al zo snel een hecht clubje bent. Het was echt helemaal perfect

Al met al is mijn ervaring met de energieweek en met Jeanine dus heel goed, heel positief. Ik ging er blanco in, ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik kende Jeanine helemaal niet maar ze is heel professioneel, ze heeft enorm veel kennis die ze met humor deelt, ze is meegaand, belangstellend, gewoon helemaal goed. Door de humor die ze gebruikt bij de workshops blijf alles ook veel beter ‘Hangen’.

Niet veranderen hoor Jeanine! Gewoon zo blijven doen. Ik krijg heel veel energie van jou!
Ik vond het superleuk en als ik de kans krijg ga ik weer mee!

Liefs, Lenie

Anderhalf jaar later stuurde Lenie me het volgende bericht:

Hé Jeanine,
Heb net nog een keer mijn eigen verhaal gelezen over de energie week van september 2013. Als ik het lees dan krijg ik weer helemaal het fijne gevoel terug dat ik heb gehad in de super fijne leerzame week. Vandaag nog met mijn echtgenoot over gehad dat ik nu nog steeds de door jou geleerde dingen toepas in mijn dagelijkse functioneren.

Door dat ik bij jou heb geleerd naar mijn eigen lichaam te luisteren en af en toe in vergadering met mezelf te gaan is het mij gelukt om 33 kg af te vallen en me zo een veel fitter en slanker iemand te worden. Dit wilde ik nog een keer tegen je zeggen. Dit kan ik niet genoeg vertellen hoe mij de week heeft verbeterd!

Jeanine ga zo door en nogmaals bedankt. Aan mensen die twijfelen om mee te gaan met Jeanine naar de energieweek zou ik alleen maar kunnen zeggen DOEN ik weet zeker dat je geen spijt krijgt.

Groeten Lenie

Wil jij ook meedoen aan deze geweldige energieweek in Andalusië? Een heerlijke week vol zon, rust en energie? Gun jezelf dan dit cadeau en ga ook mee!!