Lees het ervaringsverhaal van Marie-Louise:

Ik hoorde voor het eerst over de energieweek in Andalusië toen ik bij Jeanine in de praktijk was voor een acupunctuur behandeling. Ik bedacht me dat dit niet voor mij was weggelegd als alleenstaande moeder met drie kinderen en een piep klein inkomen. Maar toen de nieuwsbrief kwam en ik de details las werd ik razend enthousiast. Ik had wat extra’s voor de onverwachte dingen het komende jaar voor de kinderen. Ik las hen de nieuwsbrief voor en ze zeiden in koor dat ik het moest doen omdat ik het verdiend had. Dat was een cadeau op zich. Toen mijn lieve vriendin ook nog zei dat het geld geen belemmering mocht zijn en mij sponsorde heb ik met een ferme druk op de aanmeldknop gemept en vervolgens een rondedansje gemaakt met een smile waar ik nu nog pijn van in mijn wangen heb.

Na nog wat schuldgevoelens weg gewerkt te hebben zat ik dan echt in het vliegtuig op weg naar een mooi avontuur. Ik wilde graag leren hoe ik los moest laten, mijn energie bij mezelf kon houden en ik wilde me er van bewust worden wat nu eigenlijk allemaal energie slurpende dingen waren (zoals bv gedachten) bij mijzelf.

De omgeving was voor mij adembenemend mooi! Heel groen en sfeervol. Olijfbomen, palmbomen, overal tijm en andere kruiden als planten naast het pad. Er hing een rust waar we de dagen daarna enorm van hebben mogen genieten. In een sfeervol terracotta geverfd gebouwtje lagen naast elkaar onze slaapkamers die door de meesten van ons met z’n tweeën werden gedeeld. Een eenvoudige maar prima ruimte met twee prettig liggende grote bedden, een kledingkast en badkamer met toilet, wastafel en douche. We aten gezamenlijk aan een grote ronde tafel, heerlijk onder de bomen, de door onze vriendelijke gastheer en personeel gemaakte maaltijden. Dat was al een vakantie op zich! In de pauzes was er tijd om te rusten of te zwemmen in het mooie zwembad in de tuin.

De workshops, die buiten op het gras onder de bomen werden gegeven, waren heel afwisselend. De kracht, zelfverzekerdheid, natuurlijkheid, nuchterheid, warmte, rust en humor waarmee Jeanine ze aanbood maakte dat de tijd voorbij vloog en je niet altijd in de gaten had dat je eigenlijk heel hard zat te werken. De ogenschijnlijk losse workshops bleken op het einde als een mooie puzzel in elkaar te vallen. Ze gaven ons een schat aan informatie en leerwerkstof mee om een hele poos mee vooruit te kunnen en te werken aan ons persoonlijk werkplan. De fijne sfeer die gecreëerd werd bleef van de eerste tot de laatste minuut van ons verblijf daar.

Het fijnste vond ik dat de meditatie en het losmaken van onze meridianen elke dag herhaald werd. Voor mij een basis die ik me eigen kon maken. Wat mij het meest verbaasde was om te voelen hoe duidelijk mijn lijf signalen/ antwoorden geeft. Ik heb geleerd dat ik een heleboel wat ik verstandelijk al wist nu ook echt begrijp en dus toe kan passen. Hoe een enorme belangrijke basis het is om positief naar jezelf te zijn en hoe je dat dan ook daadwerkelijk doet. Ook herken ik nu beter en eerder welke signalen aangeven dat ik energie dreig te verliezen. En kan dit ombuigen.

Het belang van mediteren/ rust is eindelijk echt tot me doorgedrongen. Ik geloof nu echt in de kracht van de gedachten en zet mijn positieve intenties uit. Ik herken mijn grenzen en zet ze neer. En dit is echt nog maar een deel van wat we mee gekregen hebben. Dus nu het geduld maar ook de discipline om elke week met nieuwe aandachtpunten aan de slag te gaan.

Naast de workshops zijn we met de hele groep naar Jerez geweest voor een tapastour. Een super leuke ervaring. Mooie stad en heerlijk gegeten. Caroline Maas, gids in Andalusië en vriendin van Jeanine, leidde ons rond met zo veel enthousiasme dat je bijna zou denken dat deze blonde, sprankelende, levensgenietende dame van origine een Spaanse was! Ook de uitleg over de sherry, waar ze in Spanje mee werkte, was erg boeiend en heeft voor mij het imago van oude dames drankje voorgoed weggevaagd.

Het lijkt me super om nog ooit zo’n week mee te maken. Het was voor mij in elk geval een geweldige ervaring!!!! Die mij een definitieve stap vooruit in mijn ontwikkeling heeft gegeven!

Liefs Marie-Louise xxx

Toen ik een jaar later weer op energieweek was met een andere groep stuurde Marie-Louise met het volgende appje:

Lieve Jeanine! Aangestoken door jouw aanwezigheid in Andalusie pakte ik mijn Spanje map er nog eens bij. Ik lees op de eerste pagina mijn doelen en ….ik schiet helemaal vol! Ik besef meer dan ooit dat ik deze doelen gehaald heb. De energie bij mezelf houden, los laten en bewust worden van energie vretende situaties en gedachten en dit kunnen keren om in balans te blijven! Ik heb het me eigen kunnen maken, het is een deel van mij geworden! Dank je voor de prachtige, zinvolle en super relaxte Spanje week! En ik hoop dat deze groep er eenzelfde ervaring mee mag hebben. Dikke knuffel xxx

Wil jij ook meedoen aan deze geweldige energieweek in Andalusië? Een heerlijke week vol zon, rust en energie? Gun jezelf dan dit cadeau en ga ook mee!!