
Favorieten van Jeanine
Gezonde ‘Snickers’
Ingrediënten:
- 100 gr. pure chocolade (minimaal 70%)
- 2 tl. kokosolie
- 4-6 zachte dadels
- 3 tl. pindakaas of notenboter
- grof zeezout
Bereiding:
Bekleed een klein bakje (ik gebruik 20-10 cm) met keukenpapier.
Smelt de helft van de chocolade met 1 tl. kokosolie en roer het goed door. Laat het even afkoelen maar zorg ervoor dat het wel vloeibaar blijft. Giet het mengsel in het bakje. Zet het 10-15 minuten in de diepvries zodat de chocolade weer hard wordt.
Haal het bakje uit de diepvries. Ontpit de dadels. Duw en spreid ze uit met je vingers, over de chocoladelaag. Bij grote zachte dadels heb ik er maar 4 nodig, bij kleinere dadels heb je er misschien 6 nodig om de hele laag te bedekken.
Smeer 3 tl. pindakaas (of notenboter) over de laag met dadels.
Sprenkel er wat grof zeezout overheen.
Smelt de rest van de chocolade met 1 tl. kokosolie en roer het weer goed door. Laat het iets afkoelen en giet het over het choco-dadels-pindakaas-zout laagje heen.
Zet het weer 10-15 minuten in de diepvries. Is de chocolade weer hard, haal je traktatie dan uit het bakje en snijd het in stukjes.
Bewaar de gezonde snickers in de koelkast – als hij dat al haalt 😉
Enjoy!!