Het helder maken van je doelen en je verlangens is een super belangrijke stap in het proces ‘master your energy, master your life’. Het is als de fundering van een mooi kasteel; maak je het niet stevig genoeg dan bouw je op een wankele basis en zal de boel uiteindelijk verzakken of zelfs instorten…

Matchen jouw doelen wel echt met jouw diepste verlangens?

Luister hier naar deze aflevering:

Of luister via jouw favoriete app:

SpotifyiTunes/Apple PodcastGoogle PodcastsPodcast AddictPlayer FMStitcher
Ook te vinden in Overcast, Pocket Casts, Castro, Castbox.

Shownotes

In de aflevering van deze week:

 • Mastery is a life long journey.
 • Ik help mijn mensen hun doelen zo snel mogelijk te bereiken door middel van goed energiemanagement. 
 • Vaak zijn het verschillende doelen, die op verschillende vlakken in het leven liggen.
 • Niet alleen doelen als meer energie, meer balans en een betere gezondheid (fysiek en mentaal) kun je bereiken met goed energiemanagement maar ook doelen als meer succes in je bedrijf of in je werk, of betere relaties, of meer geld.
 • Op het moment dat je je doelen helder voor ogen hebt (en dat houdt meer in dan je wellicht denkt) en je bent volledig vanuit een hoge energiefrequentie uitgelijnd op die doelen (en ook dat heeft weer meel kanten dan je misschien verwacht) dan zul je veel meer kansen en mogelijkheden aantrekken, en ook de juiste mensen op je pad krijgen om je doelen te bereiken. Ook goede ingevingen en ideeën. Toevalligheden zijn ook zo’n mooi signaal. 
 • Werk je aan je doelen vanuit een lage energie en lage energiefrequentie dan zul je alleen maar dingen en mensen aantrekken die je teleurstellen of boos maken. Worstelen is dan ook een term die ik dan vaak hoor. Je werk zal moeizaam voelen, stroperig, het zal je veel energie kosten en je zult je misschien ook wel onvervuld voelen, zelfs al heb je al successen behaald. 
 • Succes en je vervuld voelen heeft dus alles te maken met energie en energiemanagement! 
 • Dus een startproces in mijn traject is het helder krijgen van wat je wilt. Daarom onderzoeken we dus die verschillende vlakken in het leven. Aan de ene kant natuurlijk om ook echt je dromen en doelen te gaan bereiken maar ook om er uit te filteren welke vlakken je heel veel energie kosten. Want die hebben weer een negatief effect op alle andere vlakken omdat ze jouw gemiddelde energiefrequentie verlagen. 
 • We onderzoeken dus de energiefrequentie van de verschillende vlakken en maken dus onderscheid in wat jij denkt hierover (ratio) en wat er daadwerkelijk gebeurt met jouw energie. Kan een enorm verschil zijn!
 • Het duidelijk krijgen van je dromen en verlangens houdt bij mij meer in dan ‘schrijf maar op wat je wilt bereiken’. Dat gaat veel dieper. We onderzoeken bijvoorbeeld:
 • Zijn jouw doelen wel gebaseerd op jouw dromen en jouw verlangens? Dus niet op die van iemand anders? Komen ze niet vanuit dat wat van je verwacht wordt? Vanuit je familie of de maatschappij? Of omdat we dat nou eenmaal zo doen…
 • Een andere interessante vraag die we altijd onderzoeken is: komen jouw doelen wel af van grotere verlangens? Groter dan jij ze kan bedenken? Dus veel groter dan hoe jij kan bedenken hoe je dat voor elkaar gaat krijgen? Ik leer je ook waarom dat dat zo nodig is. 
 • Sta jij jezelf wel toe om zo groot te dromen? Of denk jij dat jij met jouw hersenen beter een pad kan uitstippelen dan dat het universum dat voor jou kan? In hoeverre beperk jij jezelf daar dus in? Waarom doe je dat? Wat zit daar onder? 
 • Waarom zou je niet als Pipi Langkous denken: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!!”.
 • Door je te richten op grote dromen ga je contact maken met dat elektromagnetisch veld – alles is er namelijk al – het is alleen een kwestie van contact maken en het naar je toe laten komen. Je maakt dus contact en daarna gaat het universum (geef het maar een naam) ervoor zorgen dat je de mogelijkheden krijgt en ziet om daar te komen. Universum vereist niet dat jij alle stappen al ziet. Alleen maar de eerste. Je hoeft tenslotte niet de hele trap te zien, alleen de eerst tree. Want waarschijnlijk heeft het universum veel meer mogelijkheden om jou en je verlangen met elkaar te matchen dan jij met jouw hersenen kan bedenken.
 • Leiden jouw doelen naar echte vervulling? Gaan ze je echt gelukkig maken? Ja. Wel als ze volledig afgestemd zijn op jouw verlangens en als die verlangens afgestemd zijn op jouw dharma, dat wat jouw ziel wil bereiken, het pad wat voor jou bestemd is, wat jou zielsgelukkig gaat maken. En dat gebeurt niet als jij denkt dat het JOUW verlangens zijn  maar ze dus eigenlijk helemaal niet die van jou zijn. Dat moeten we dus onderzoeken. 
 • Ook dat is weer een ongoing en cyclisch proces en het is dus heel belangrijk om te onderzoeken waar je je nu bevindt in dat proces, welke belemmeringen je nu kunt loslaten, welke nieuwe laagjes van jezelf je nu mag toelaten. Waar je nu aan toe bent.
 • En dat voel je, want dan heb je een drang. Dan weet je dat er iets anders moet, dat je toe bent aan iets anders, dat je ziel toe is aan een nieuwe stap / een nieuw level – maar dat je lichaam en soms je mind ook nog niet daar is – dat geeft wrijving, of juist een gevoel van leegte en dus een verlangen naar een vervulling van iets … maar wat … waar gaan we dan aan werken? Daarom is het zo belangrijk om die verlangens goed te onderzoeken. 
 • Daarna gaan we kijken naar: Wat zijn jouw belemmeringen – zaken die maken dat geremd wordt op je pad? Maar ook: Wat zijn accelerators – zaken die maken dat je sneller en makkelijker je pad loopt? 

Enthousiast? > Deel het dan met je vrienden!