5 signalen dat het tijd wordt beter te luisteren naar jezelf

Luister jij genoeg naar jezelf? Herken jij de signalen van je lichaam wanneer dat je iets wil vertellen? Doe je er ook iets mee? Misschien heb je er nog nooit zo bij nagedacht maar luisteren naar jezelf is heel belangrijk. Het kan je leven veel fijner maken!

Wordt het tijd voor jou om beter te gaan luisteren naar jezelf? Kijk zelf maar:

Klik hier om verder te lezen


Hoofdpijn behandelen met acupunctuur

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht. En als ik een cliënt vraag waar die hoofdpijn zit, dan krijg ik vaak een verbaasde blik. Maar dat is nou één van de belangrijkste verschillen tussen de Westerse en de Chinese geneeswijzen: de Westerse therapeut behandelt het gevolg (hoofdpijn), terwijl de Chinese therapeut de oorzaak achterhaalt en behandelt.

Klik hier om verder te lezen


Wat wil jij veranderen in je leven?

Doe je mee met het interessante gedachte-experiment van Nietzsche? Het heet ‘de eeuwige wederkeer’.

Klik hier om verder te lezen


5 signalen dat het tijd wordt om los te laten

Hoe goed ben jij in loslaten? Natuurlijk hoef je niet altijd en alles los te laten maar je moet wel zelf kunnen kiezen om iets los te laten. Want als je alleen maar vasthoudt en niet kunt loslaten dan loopt je systeem om den duur vast.

Wordt het tijd voor jou om meer los te laten? Kijk zelf maar:

Klik hier om verder te lezen


Kan jij de knop omzetten?

Het is mijn vak om te zorgen dat mensen ‘meer energie’ krijgen. En net als met veel dingen is het ‘meer energie’ krijgen ook altijd een proces. En als ik tijdens zo’n proces iemand een advies geef dan hoor ik heel vaak: “ja maar dat kan ik niet want ik heb nog zoveel te doen” en “ik weet niet hoe ik die knop om kan zetten”. Maar wie heeft er ooit bedacht dat je meteen een knop moet kunnen omzetten als je iets wilt veranderen? Waarom moet de boel dan meteen omgegooid worden?

Klik hier om verder te lezen


Wat heb jij nodig?

Hoe zou het zijn om (nog) meer energie te hebben? Om lekker in je vel te zitten en je – zowel fysiek en/of niet-fysiek – geweldig te voelen? Met mijn artikelen probeer ik jou te helpen dat te bereiken.
Maar iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig om blijvend meer energie te krijgen. Daarom zou ik graag van jou horen waar je tips en informatie over kunt gebruiken.

Klik hier om verder te lezen


Pronken is goed voor hart en bloedvaten

We zijn toch allemaal trots als we iets bereikt hebben? Waarom hebben velen van ons dan problemen om dit te laten zien? Vanwaar die (valse) bescheidenheid? Terwijl het zo goed voor je energie is. Ik durf zelfs te stellen dat pronken goed is voor je hart!
Hoezo? Lees maar verder!

Klik hier om verder te lezen


Meer energie door luisteren naar de signalen

Mensen die bij mij in behandeling komen voor vermoeidheid of zelfs burnout, zeggen vaak dat ze eerder naar de signalen hadden moeten luisteren. Want, achteraf gezien, hebben ze wel fysieke en niet fysieke tekenen gekregen. Maar blijkbaar hebben ze ze niet herkend, niet erkend of er gewoon niks mee gedaan.

Klik hier om verder te lezen


Kan je teveel energie hebben?

Als je genoeg energie hebt, en je energie is in balans dan voel je je heerlijk. Het loopt lekker en alles lijkt vanzelf te gaan. Je bent ‘in the flow’ zegt men dan. Maar er is ook nog zoiets als over-flow, waarin het lijkt alsof je overstroomt van energie terwijl er iets heel anders aan de hand is.

Klik hier om verder te lezen