Jouw grootste kapitaal is jouw energie!

Daarom vind ik het ook meer dan normaal dat je even checkt wie ik ben en wat mijn achtergrond is. Het internet staat namelijk vol goed bedoelde adviezen maar voor zoiets belangrijks als jouw energie ben je natuurlijk op zoek naar gedegen kennis.

Nou, ik kan je vertellen: ik weet écht alles over energie!

Het is ooit begonnen aan de Westerse kant van energie: 
Ik ben een Water-energie type dus ik vind heel veel dingen leuk en heb een brede interesse. Zo kwam ik dus na het behalen van mijn VWO diploma op de universiteit terecht waar ik ‘Bestuurlijke Informatica’ studeerde. Na twee jaar bleek dat dit toch niet de ideale richting voor mij was; veel te theoretisch en bijna geen contact met mensen. Ik stopte met die studie en kwam terecht in het familie bedrijf ‘Body & Mind’ een centrum voor gezondheid, sport en bewegen.

Binnen een aantal jaar haalde ik de volgende vakopleidingen en diploma’s:

 • Fitnesstrainer A en B
 • Aerobicstrainer A
 • Manager Sportschool
 • Gewichtsconsulent
 • Diverse bijscholingen en specialisaties

Bijna 20 jaar heb ik gewerkt en leiding gegeven op ‘Body & Mind’. Duizenden mensen heb ik geholpen met hun energie, met afslanken, aankomen, figuurcorrectie, spieropbouw, conditie verbeteren, bloeddruk en cholesterol corrigeren, enz enz. Ik heb gewerkt met professionele sporters, body builders, athleten en recreant sporters, kortom allemaal mensen voor wie hun energie en hun gezondheid van groot belang is.

Op Westers medisch gebied weet ik dus alles over energie; van mitochondriën tot adenosine trifosfaten.
Daarom kan ik je bijvoorbeeld tot op celniveau uitleggen waarom je van sporten GEEN energie krijgt… Ja, ik maak altijd vrienden met deze uitspraak 😉 Wil je weten hoe dat zit? Lees dan dit artikel.

De oosterse visie op energie
Na een tijdje kwam ik in contact met de oosterse kijk, of beter gezegd de Chinese kijk op energie, en er ging een wereld voor me open. Voorheen dacht ik altijd dat het wel goed zat met mijn energie als ik 2-3 x per week ging sporten en als ik gezond at… maar goed in je energie zitten houdt zoveel meer in!

Ik ging Traditional Chinese Medicine (TCM) studeren en haalde de volgende vakopleidingen en diploma’s:

 • Westers Medische kennis (HBO)
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen (HBO): Acupunctuur, cuppen en moxa
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen (HBO): Kruidentherapie
 • Traditionele Chinese Geneeswijzen (HBO): Voedingsleer
 • NAET: Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques
 • NMT: Neuro Modulation Therapy
 • Verschillende bijscholingen en specialisaties:
  o.a. Depressie & Burnout, Immuunsysteem, Metabool syndroom, Orthomoleculaire voeding, Lichaamswerk, Autisme, TCM geestelijke zorg, Chinese health preservation, Guasha, Gynaecologie, Onvruchtbaarheid en meer.

Shenmen kliniekJeanine Hofs
Ik slaagde cum laude en ik ging behandelen in de ‘Shenmen kliniek’ die ik samen met mijn vader en zus runde. We werden de grootste kliniek van Nederland en ik heb er ook weer duizenden mensen geholpen met technieken als acupunctuur, allergietherapie en kruiden. Daarnaast gaf ik ook veel lifestyle advies, gebaseerd op de oude Oosterse wijsheden. Advies over bijvoorbeeld eten, bewegen of ademhalen maar ook hoe om te gaan met gedachtes en emoties.

Meer dan het verwachte effect
Op den duur ging mij iets opvallen. Mijn therapie hielp niet alleen voor de klacht waarvoor men in eerste instantie bij mij kwam maar het bleek ook een heel positief effect te hebben op andere aspecten in hun leven. Het leek wel alsof mensen door mijn behandelingen meer ruimte kregen. Ruimte om te doen wat ze – diep van binnen – altijd al wilden doen. Ze zeiden dat soms ook letterlijk: “Jeanine, ik weet niet wat het is maar ik voel me veel vrijer en heb veel minder moeite om te doen wat goed is voor mij.” Ik merkte ook dat mensen verrassende stappen gingen zetten om hun leven aangenamer te maken. Er zijn mensen die op oudere leeftijd een studie gingen doen, mensen die van baan veranderden of die gingen verhuizen. Er waren ook mensen die hun relatie op de schop namen.

Ik ging me afvragen hoe dat nou kon. Waarom kiezen die mensen nu ineens wél voor zichzelf? Waarom weten ze nu wél wat ze willen en waarom hebben ze nu wél de energie en de kracht om te genieten en succesvol te zijn?

Energie in balans
Ik kwam tot de conclusie dat alles te maken had met het in balans brengen van de energie. Wanneer geblokkeerde energie weer gaat stromen en tekorten aangevuld worden, dan komt een mens weer in contact met zichzelf. Dan kan je weer beter voelen in plaats van alleen maar beredeneren. Dan kan je weer naar jezelf luisteren en dan is er de energie en moed om te gaan doen wat goed is voor jou, op dat moment.

Ik besefte ook dat ik slechts een beperkte rol speelde in dit proces, als therapeut. Om echt meester te zijn over je energie zodat je grip krijgt op je leven, je gezondheid, je relatie, je baan of je bedrijf moet je wel zelf aan de slag. Daarom ben ik een boek gaan schrijven.

Blijvend meer energie volgens de vijf elementen
Als Water-energie type is het niet vreemd dat het mijn grootste missie is om mijn kennis en wijsheid te delen. Zo kwam er dus een heel praktisch boek met 50 tips en 30 oefeningen. Het is uitgegeven in 2012. Inmiddels is het boek een bestseller. Het is verplicht lesmateriaal in verschillende opleidingen en zijn we ondertussen in de 4e druk. Ik ben er super trots op!

Trainingen en lezingen in binnen- en buitenland
Langzaam maar zeker ging ik steeds meer lezingen en trainingen over energie management geven. Inmiddels ben al 12 keer met een groep op energieweek geweest naar Andalusië en Marokko, ik spreek over de hele wereld en ook mijn cliënten komen overal vandaan.

Ik kan ook alvast verklappen dat er een tweede boek aan zit te komen dus houd mij in de gaten!
Hoe kan je dat het beste doen?
Door je aan te melden als Yin-power member, hier lees je er alles over!