10 redenen om te detoxen!

Vroeger kreeg ik de rillingen van het woord ‘detox’ maar nu ik beter snap hoe het zit en persoonlijk de effecten ervan ervaren heb, kan ik je zeggen dat ik er helemaal naast zat!

Detoxen is is het mooiste cadeau wat je je body en mind kunt geven!

Ik geef je 10 redenen waarom:

1 – Je lichaam is overbelast
Eigenlijk is het niet de vraag óf je teveel afvalstoffen in je lichaam hebt maar hoeveel! Studies tonen aan dat we dagelijks in contact komen met duizenden toxines en die komen bovenop de afvalstoffen die we zelf produceren. Je lichaam kan deze overbelasting niet verwerken en slaat ze daarom op in onze weefsels en cellen zoals in vet, bindweefsel, darmen, gewrichten en ons brein (!). Dit kan jarenlang doorgaan zonder dat we er nadelen van ondervinden maar uiteindelijk krijgen we zo’n overload aan gifstoffen dat ons systeem gaat rebelleren. Een goede detox kuur is dus de perfecte reset voor je systeem.

2 – Preventie van chronische aandoeningen
Een detox kuur is natuurlijk geen complete gezondheidsgarantie maar het opschonen van je systeem kan wel helpen chronische aandoeningen te voorkomen. Bij een stapeling van gifstoffen ontstaan er eerst vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, slaapproblemen, slechtere focus, concentratie en ‘brainfog’, frequente hoest en verkoudheid (of griep).

Maar op den duur kan dit overgaan tot serieuze klachten of ziektes zoals meerdere soorten kanker, neurologische problemen, hart- en vaataandoeningen, ontstekingsziekten, bloedsuikerproblemen, hormonale disbalans, auto-immuunziekten, fibromyalgie, depressie, burn-out en uitputting.

3 – Je immuunsysteem krijgt een boost
Doordat je de gifstoffen in je lichaam losmaakt en afvoert komen je organen tot rust en kunnen ze regenereren. Hierdoor verbeteren je spijsvertering en je stofwisseling, worden voedingsstoffen beter opgenomen en wordt je zelfgenezend vermogen sterker. Je zult direct merken dat je veel sneller herstelt en dat je meer weerstand hebt.

4 – Je mind is overbelast
Als je bent zoals de meeste gedreven Nederlanders dan werk je hard (en vaak veel te veel), dan is stress je niet vreemd en dan heb je vaker wel dan niet een vol hoofd. En dat is niet goed voor je! Ik vertel je waarschijnlijk niets nieuws maar wat je wellicht nog niet weet is dat je ook je mind kunt detoxen.

Volgens de traditionele Chinese geneeswijze slaan de organen energiefrequenties van emoties op. Zo gaat boosheid zich vastzetten in je lever (‘wat heb je op je lever?’), verdriet in je longen en angst in de nieren. Lever, longen en nieren spelen alle drie een belangrijke rol in het ontgiften daarom besteden wij in de unieke ‘detox your body & mind’ week uitgebreid aandacht aan de niet-fysieke kant van het ontgiften. Iedere dag werken we in een workshop aan een ander orgaan, dus aan een ander element en aan andere emoties. We gaan oude en lage energiefrequenties losmaken, loslaten, opruimen en we maken plaats voor hoge energiefrequenties en nieuwe kansen en mogelijkheden!

Het effect van een detox kuur is vele malen sterker als je naast het fysieke detoxen van een orgaan ook kijkt naar het niet-fysieke deel ervan, anders doe je eigenlijk maar half werk…

5 – Geestelijke en emotionele helderheid
Een vol hoofd is bijna een epidemie aan het worden! 65% van het ziekteverzuim is zelfs psychisch, met soms langdurig verzuim of arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Ons drukke en hectische leven is een flinke uitdaging met alle stress, werkdruk en verstoorde werk-privé balans, en daar komen de (vaak belemmerende) overtuigingen die we over onszelf hebben nog bij…

Detoxen geeft je niet alleen een schoner lichaam maar ook een helderder hoofd zodat je beter beslissingen kunt nemen, meer geconcentreerd en gefocust bent en dingen anders gaat zien.

6 – Gewichtsverlies
Het zou niet je voornaamste reden moeten zijn om te gaan detoxen maar een goede detox kuur is een mooie aanzet tot gewichtsverlies. Bij een overload aan toxines neemt namelijk je vetverbrandend vermogen af. Je lichaam houdt de vetcellen zo veel mogelijk op slot om te voorkomen dat de oude opgeslagen gifstoffen je systeem nog meer belasten.

7 – Anti-aging
Vrije radicalen en zware metalen spelen een belangrijke rol in het verouderingsproces en een goede detox kuur voert die af. Bovendien krijgen je spijsverteringsorganen rust en gaan je voedingsstoffen, antioxidanten en vitamines beter opnemen. En last but not least blijkt uit onderzoeken dat calorierestrictie (zoals dat gebeurt bij vasten) het verouderingsproces vertraagt. Kortom: regelmatig detoxen houdt je jong!

8 – Detoxen maakt je mooier
De longen, de huid en de dikke darm zijn belangrijke uitscheidingsorganen en bij een overload aan toxines zijn die behoorlijk belast. Hens problemen. Door te detoxen zullen je darmen en longen rustiger worden en wordt ook je huid mooier. Onzuiverheden verdwijnen, acne wordt minder en je huid krijgt een natuurlijke, gezonde glans.

9 – Meer energie
Misschien had ik deze bovenaan moeten zetten want je krijgt van detoxen absoluut meer energie. Je zult rustiger en beter slapen en uitgeruster opstaan. Je organen krijgen ook meer rust waardoor ze meer energie kunnen aanmaken waardoor je je reserves weer gaat aanvullen. Detoxen is dan ook een absolute aanrader in voorkomen en herstellen van een burn-out!

10 – Betere kwaliteit van leven
Detoxen geeft je dus eigenlijk een betere kwaliteit van leven. Je zult je energieker, fitter en schoner voelen. Zowel in je lijf als in je hoofd. Je huid zal ervan gaan stralen. Je zult minder klachten ervaren, je zult emotioneel beter in balans komen en je zult meer zelfvertrouwen krijgen.

Ga je ook mee?!

In september organiseer ik samen met Miranda van den Hurk een ‘Detox your Body & Mind’ week in het heerlijke Andalusië. Even weg van alle hectiek van thuis, weg uit de dagelijkse beslommeringen en conditioneringen. Heerlijk een week voor jezelf om te ontstressen en detoxen in de zon. Je gaat uitgerust en vol energie weer naar huis!
Kijk gauw hier voor meer informatie!

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.