‘In je kracht staan.’
Je hoort het zo vaak maar wat betekent dit nou eigenlijk?

En HOE doe je dat dan, praktisch gezien?

Nou ben ik natuurlijk een energie-vrouwke 😉 dus ik bekijk alles vanuit energie.
Ik help je ‘in je kracht’ te komen door je te leren hoe je je energiefrequentie verhoogt én door te kijken naar de yin-yang-balans. Die yin-yang-balans is vaak ver te zoeken aangezien de yange energie in deze wereld overheerst. Een belangrijk element in ‘in je kracht staan’ is dus de kracht van yin.

Yin-Power dus, ofwel de kracht van de vrouwelijke energie.
Zowel mannen als vrouwen hebben Yin-Power maar aangezien vrouwen meer yinne wezens zijn is het voor hen extra belangrijk om daar aandacht aan te geven.

Ik geloof ook dat het laten groeien van Yin-Power nodig is om meer gelijkheid op de wereld te creëren. Op alle vlakken. 

Veel vrouwen zijn bang hun Yin-Power te ontwikkelen en te laten toenemen.
Ze zijn bang dat ze daar anderen mee overpoweren, dat ze overkomen als een bitch. Ze willen niet – in de ogen van anderen – de godin uithangen, of ze zijn bang dat ze dan niet meer geaard zijn (doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg…). Veel vrouwen zijn zelfs bang om er ongevraagde aandacht mee aan te trekken.

Maar ladies!

Die Yin-Power is al eeuwen overschaduwd geweest en het is NU tijd om dat recht te trekken.
En dat begint inside-out, dat begint dus bij jou.

Yin-Power is niet arrogant, overweldigend of aanstootgevend.
Yin-Power is een vriendelijke en toegankelijke kracht. Een zachte kracht, soepel en meebuigend maar toch ook vastberaden en woest als het nodig is. Yin-Power is verzorgend, verwelkomend, meelevend, accepterend, vergevend, geduldig, vertrouwen gevend en wijs.

Het is tijd om deze verfijnde kracht in jezelf te ontwikkelen.

Het is tijd om dat NU te doen.
Nu we steeds meer het aquariustijdperk in gaan – wat een meer yinne energie heeft dan het masculiene vissentijdperk – zul je die innerlijke roep misschien ook wel voelen. Die behoefte aan meer yin in de overdaad van yang. Die behoefte om je Yin-Power te re-claimen. 

En ik spreek hier nu even over vrouwen maar voor mannen is het natuurlijk ook essentieel om naast hun mannelijke energie de yinne energie in hen (beter) te ontwikkelen. 

In dit artikel heb ik 3 tools voor je waarmee je je Yin-Power kunt versterken. 
Drie tools die je overal en makkelijk kunt toepassen. Waarschijnlijk ken je ze al maar het zit hem nou juist in het toepassen…

Dus laat dit jouw cue zijn voor deze week.

Tool 1 > Aarden.
Door heel bewust te aarden stel je je af op de energie van moeder aarde en die is heel erg yin. Het is niet voor niets dat het laagste energiepunt op je lichaam ook het meest yinne energiepunt is. Dus pak eens wat vaker een paar minuutjes om contact te maken met die yinne, aardse energie.

Tool 2 > Minder denken, meer voelen.
Wees dankbaar voor je hersenen en je vermogen om analytisch te denken. Wees er ook bewust van dat denken heel erg yang is en dat daar een goede portie yin tegenover mag staan. Voor de balans. Door je bewustzijn meer op je lichaam te richten, door meer te voelen wat er allemaal gebeurt in je lichaam – en dus niet alleen in je hoofd – ga je meer yin toevoegen aan die balans. 

Tool 3 > Stilte.
Yang is rumoer, beweging en activiteit. Yin is kalmte, rust en stilte. Is dat bij jou in evenwicht? Door constant bezig te zijn met meer doen, meer bereiken, meer hebben, voed je je yange energie meer dan je yinne en haal je dus jezelf uit je kracht. Maak de keuze om dit te veranderen. Pak eens wat momentjes door de dag heen om te niksen. Gewoon even zitten en observeren wat er dan naar boven komt.

Bonustip:
Is het je al opgevallen dat je die drie tools in één moment bij elkaar kunt voegen? Er is dus echt geen excuus om dit niet te gaan doen! Tenzij je het niet erg vindt dat yang overheerst (misschien moet ik daar nog eens een artikel over schrijven… wat er gebeurt wanneer yang overheerst…).

Moet je je nou alleen nog maar bezighouden met yin?
Nee, zeker niet! Yang is even belangrijk, anders zal er nooit iets van de grond komen. Maar het moet wel in balans zijn en nu hangt de energie op de wereld, en waarschijnlijk ook in jouw dagelijks leven, veel te veel over naar de yange kant.

Als wij die vrouwelijke energie, het vrouwelijk leiderschap, in de positie willen krijgen die het verdient dan moeten we beginnen bij onszelf.

Heal yourself, heal the world.

Liefs, Jeanine

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.