Je ‘hoort’ me wel eens vaker praten over de 1% regel.
Ofwel het nemen van microstapjes.

En één van de dingen die je in microstapjes kunt zetten is het herhalen (en goed tot je door laten dringen) van affirmaties. Of het nou een gewone zin is, een titel van een liedje of een mantra, dat maakt niet uit. Maar de kracht van woorden kan je altijd helpen om je energiefrequentie te verhogen wanneer je in een dipje zit, stress ervaart of even vastloopt.

Hieronder deel ik 10 affirmaties en zinnen die mij altijd helpen rechargen.

“Ik geef me over.”
De intentie achter deze zin is dat ik erop vertrouw dat het universum me helpt. Dat mijn wensen en dromen duidelijk zijn en dat ik erop kan vertrouwen dat het pad er naar toe okay is. Ook al zie ik dat op dat moment niet zo… Het helpt me dus om me geen zorgen meer te maken over dingen waar ik geen controle op heb. En de grap is ook altijd dat wanneer ik dit heel bewust voel en opneem in mijn systeem, dat er dan floep iets gebeurt waardoor ik weer verder kom.

“Stapje voor stapje.”
Ik ben heel goed in groot en complex denken. Dat is aan de ene kant fijn maar aan de andere kant verzeil ik daardoor ook nogal eens in een overvloed aan keuzes om dan vervolgens te denken ‘laat maar, ik ga wel de was ophangen’. Omtrekkende bewegingen noem ik dat 😉 Ken je dat? Het denken “stapje voor stapje” – in combinatie met een goede vergadering met mezelf – helpt me dan om weer in actie te komen en stapje voor stapje dus dichter bij mijn doel.

“Of je nou zegt: ‘ik kan dit wel’ of ‘ik kan dit niet’: je hebt gelijk.”
Deze gedachte helpt me vooral als mijn hoofd een spelletje met me speelt. Als ik veel gedachten in mijn hoofd heb die niet per sé allemaal even behulpzaam zijn. Waar je aandacht aan geeft dat groeit. Je hersenen en energiefrequenties hebben namelijk geen mening over of iets goed of niet-goed is… wat je dus ook denkt; je trekt het aan en daarmee maak je het waar.

“Dit leven leef je maar één keer.”
Toegegeven, niemand weet dit helemaal zeker maar toch helpt het me om niet te ver naar binnen te keren. Zeker in deze C-tijd merk ik dat ik de neiging heb om mijn bubbels te dempen en binnen te blijven, letterlijk en figuurlijk. Maar dat is helemaal niet wie ik ben. Ik heb het zeker nodig om regelmatig naar binnen te keren maar ik moet ook gekke spontane acties kunnen doen zoals met 10 vrouwen op kamelen door de Sahara trekken. Deze zin helpt me om toch die dingen te doen waar ik 100-en-1 excuses voor kan verzinnen maar waar ik wel heel veel bubbels van krijg.

“Ik ben precies waar ik moet zijn.”
Dit is ook weer zo’n zin die ik gebruik wanneer mijn vertrouwen even wat minder is. Ik weet namelijk zeker dat mijn pad zich precies op de juiste manier zal ontvouwen voor mij. Het enige wat ik moet doen is mijn energiefrequentie hoog houden en reageren op de bubbels. Dus wanneer ik even teveel met de toekomst bezig ben dan breng deze zin me weer terug in het nu en terug in het vertrouwen.

“Gelukkig zijn is een keuze.”
En nu schrijf ik hier ‘gelukkig zijn’ maar ik gebruik deze zin voor allerlei hoge energiefrequenties zoals die van plezier, liefde en dankbaarheid. Ik weet namelijk dat mijn gedachten mijn gevoelens bepalen en dat die weer de energiefrequentie bepalen. Dus wanneer ik in een te lage energiefrequentie zit – bijvoorbeeld van boosheid, frustratie of ‘het komt nooooooit meer goed (hoor je het stemmetje van Brigitte Kaandorp al? ‘het leven is zo zwaaaahaaahaaar…’) dan helpt deze zin mij om weer naar een hoge energiefrequentie te komen.

“I am enough.”
In het Nederlands heb ik er nog geen lekker bekkend alternatief voor gevonden. Maar dit is voor mij een zin waardoor ik voel: Ik kan het! Ik kan dit! Ik ben goed bezig! Ik heb van niemand een goedkeuring nodig en ik heb zin om door te gaan.

“Ik houd van mezelf, volledige en onvoorwaardelijk. En ik weet dat het universum ook van mij houdt, volledig en onvoorwaardelijk.”
Deze mantra gebruik ik altijd in een oefening om een lage energiefrequentie te neutraliseren maar alleen de woorden werken al fantastisch. Probeer het zelf maar eens.

“Er zijn altijd maar twee resultaten mogelijk: of je hebt je doel bereikt, of je hebt een les geleerd.”
Ze zeggen wel eens: “success is a crappy teacher” en het is zo waar! Succes is natuurlijk fijn en je doelen halen is ook fijn maar een les leren is ook zo ontzettend waardevol. Dus wanneer ik een actie analyseer – en dat kan een zakelijke strategie zijn maar ook een familie uitje – dan stel ik mezelf altijd de vraag: “Welk doel heb ik bereikt en welke lessen heb ik geleerd?”. Aanrader!!

“… dan zal ze wel een baal-dag hebben.”
Deze is wel bijzonder. Tijdens het eerste oudergesprek op de middelbare school vroeg mijn mentor aan mijn vader: “Hoe zou u reageren wanneer uw dochter een dag spijbelt?” en toen zei mijn vader: “Nou, dan zal ze wel een baaldag hebben”. Hahaha ik vergeet nooit meer de uitdrukking op het gezicht van die man! Maar dat motto heb ik wel meegenomen en ook nu gun ik mezelf nog wel eens gewoon een baalmoment. Soms een uurtje, soms een middag of zelfs een hele dag…gewoon omdat ik het even nodig heb.

Dat waren ze; 10 zinnen die ik vaak gebruik als microstapje.

10 zinnen die mij inspireren en motiveren om weer door te gaan en mijn beste leven te leiden.
Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt!

En als dat zo is, laat het me dan even weten. Of als jij een andere zin gebruikt, laat het me dan ook eens weten, dat vind ik leuk en ik stuur altijd een reactie terug (scroll even verder naar beneden).

Liefs Jeanine

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.