Door het krabbenmand-effect kan je energiefrequentie dalen en je weet het: een lage energiefrequentie zet meteen de rem op het manifesteren van wat je zo graag wilt bereiken.

Wat is nou dat krabbenmand-effect waar ik het zo vaak over heb?
Het verwijst naar een echte mand met levende krabben. Als je een aantal krabben in een mand stopt dan hoef je daar nooit een deksel op te leggen want geen enkele krab zal hieruit ontsnappen. Zodra er namelijk één krab onderweg is naar de rand van de mand, trekken de andere krabben hem weer naar beneden. 

Zie je het al voor je? Maar kun je ook zien dat dit in het echte mensenleven ook gebeurt? Vooral vrouwen zijn hier heel sterk in!

Zodra een vrouw op weg is naar de top (wat dat dan ook mag zijn) gaan andere vrouwen haar proberen naar beneden te halen.

Ken je dat?

Heb je dat krabbenmand-effect zelf wel eens ervaren?
Dat jij bijvoorbeeld heel enthousiast een succes of een idee aan het delen bent vanuit je werk of vanuit een interesse gebied en dat je moeder, je zus of een vriendin dan zegt: “kweenie hoor… ik zie dat niet zo zitten… zou je dat wel doen?” of “werk toch eens niet zo hard” of deze dan: “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Je hoort bijna de stemmetjes al…

Soms voel je gewoon dat ze het denken en soms spreken ze het ook letterlijk uit. Het kan zelfs nog erger, er zijn genoeg vrouwen die andere vrouwen kleineren, erover roddelen of zelfs afkatten en plein public. Heel naar en ik heb het zelf ook meerdere malen ervaren. 

Maar!

Lieve vrouw, je bent geen krab en je leeft niet in een krabbenmand!
Het gedrag van anderen kan jou niet naar beneden halen zoals die arme krab in de krabbenmand. Het kan alleen maar je energie naar beneden halen. En dat zelfs niet eens want die andere krabben hebben geen grip op jouw energie! Jij bent de enige die de regie heeft over jouw energie.

‘Master your energy, master your life’ zeg ik altijd.

Wanneer je meester bent over je energie dan ga je steeds beter beseffen dat je steeds keuzes maakt.
Keuzes die je energie doen verhogen of verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of en hoeveel tijd je doorbrengt in welke omgeving. Je kunt ook kiezen wat je doet met de meningen van anderen. Want het is niet meer en niet minder dan dat. Het zijn geventileerde meningen van anderen die altijd (ja altijd) veel meer zeggen over hen dan over jou en jouw leven. Mensen geven altijd hun mening door de filter van hun verleden en van hun angsten.

Back to you.

Zodra jij voelt dat je door ‘soortgenoten’ naar beneden wordt gehaald besef dan dat je keuzes hebt. 
Het is aan jou wat je doet met de informatie die je gekregen hebt. Kies jij ervoor om je energie te verlagen naar een stagnerende zone (zone – en – -) of kom je terug naar je creatie zone (zone ++) zodat je weer terug kunt naar het leiden van je leven zoals jij dat wilt? Een totaal vervuld en 1st class leven. Het is jouw keuze.

Oh en so inside, so outside, dus wil je me beloven dat jij het krabbenmand-effect niet op andere vrouwen gaat toepassen?
Laten we elkaar steunen en motiveren in plaats van naar beneden trekken. In acties en in gedachten.

Master your energy, master your life!

Liefs, Jeanine

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

dit veld niet invullen s.v.p.