Het is waarschijnlijk mens eigen 😉 zodra we bedacht hebben dat iets niet goed loopt dan willen we daar ook meteen – eigenlijk het liefst gisteren nog – een oplossing voor hebben. Instant. Soms kan dat ook wel maar heel vaak ook niet.

In mijn energiemanagement trajecten komt het er vaak op neer dat het systeem (brein, mindset, energetisch- en celgeheugen) getraind moet worden zodat er nieuwe gewoontes ontstaan en nieuwe gedachtepatronen, die dan weer zorgen voor een heel andere energiefrequentie.

Als je blijft doen wat je altijd al deed…
Wil je een ander resultaat, dan zul je dingen moeten veranderen. Dan zul je zelf moeten veranderen. En dat is niet altijd makkelijk. Een mens is een gewoontedier en ze zeggen niet voor niets dat het moeilijker is om iets AF te leren dan om iets AAN te leren.

Dus je hebt besloten dat je het anders wilt gaan aanpakken … maar hoe dan?

Zet je dan ‘gewoon’ de knop om?
Wie heeft er ooit bedacht dat je meteen een knop moet kunnen omzetten als je iets wilt veranderen? Waarom moet de boel meteen omgegooid worden? Waarom denken wij zo vaak in 100%?

100% perfect
Eén van de grootste zelfsabotage mechanismes die goed energiemanagement in de weg zitten is perfectionisme. Vooral vrouwen hebben daar een handje van. Wij moeten de perfecte moeder zijn, de perfecte huisvrouw, de perfecte collega of baas, de perfecte vriendin, het perfecte sportmaatje, de perfecte geliefde, mis ik nog iets? En nu dus ook de perfecte ‘roer-omgooier’? Dat vraagt om teleurstellingen en om afhaken.

Ouderwetse knop of een moderne oplossing?
In deze moderne tijd hoeven we ons toch niet te beperken tot knoppen die omgezet moeten worden? Dat vind ik zó vorige eeuw! Heb je al eens gedacht aan een dimmer?!? Dus niet aan of uit maar gewoon een tikkie terug. Gewoon een beetje dimmen.

Als ik even wat minder energie heb dan kan ik ook niet altijd mijn cliënten afbellen en op de bank gaan zitten. Dan gaat het leven ook gewoon door maar ik pas het wel aan. Ik zet de knop dus niet op ‘uit’ maar ik gebruik mijn dimmer. Zo loop ik bijvoorbeeld wat langzamer van A naar B. Zorg ik dat ik mijn pauze ook echt neem en benut. Ik praat wat minder (ja, dat kan echt) en wat minder hard. Ik zorg ervoor dat ik niet uitloopt. Kortom, ik doe wat ik moet doen maar ik bezuinig wel. Ik gebruik mijn dimmer.

Dat kan jij ook!

Als jij jezelf aan het trainen bent om meer rust in je hoofd te krijgen dan moet je niet proberen om ‘cold turkey’ te stoppen met piekeren. Dat is gedoemd te mislukken! Beter kan je jezelf aanleren om iedere dag 1% meer rust in je hoofd te krijgen. Zo train je je systeem en ga je stapje voor stapje af op een betere balans.

Nu jij!
Hoe zit het met jouw grip energie? Ben jij meester over je energie of wil je hier en daar nog wat veranderen? Heb je al eens bedacht wat mogelijke oorzaken en oplossingen zouden kunnen zijn? En zou je hier en daar wat dimmers kunnen installeren?

Ik verneem graag van jou of het gelukt is een dimmer te installeren 😉 dus laat je commentaar hieronder achter (even scrollen).

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.