Pronken betekent volgens de ‘van Dale’: ‘(zich) trots vertonen’. Net als een pauw die zijn schitterend gekleurde veren laat bewonderen. Is dat niet mooi? En het is ook nog eens heel goed voor je energie en voor je hart! Hoe dat zit, leg ik je hieronder uit.

Pronken en jouw Vuurenergie
Blij mogen en kunnen zijn met wat je bereikt hebt is een kwaliteit van de Vuurenergie. Als het goed zit met jouw Vuur dan wil je je behaalde resultaten ook graag delen met de buitenwereld. Je bent trots en iedereen mag dat weten! Net als een appelboom die na de winter een groeispurt heeft gemaakt en nu vol trots zijn vruchten toont.

Wat heb je aan Vuurenergie?
Op het fysieke vlak zorgt jouw Vuurenergie er onder andere voor dat je goed slaapt, dat je rust voelt in je hoofd en lijf, en dat je een krachtige doorbloeding hebt en daardoor warme handen en voeten. Ook het vermogen om goed te communiceren wordt gesterkt door de Vuurenergie; het maakt dat je goed kan uitleggen wat je bedoelt en je je duidelijk kunt uitdrukken zodat de ander je goed snapt. Heel handig als je veel met andere mensen van doen hebt of als je bepaalde informatie wilt overbrengen.

Plezier in het leven
Vuurenergie is betrokken bij alle emoties maar met name bij vreugde. Als het Vuur dooft dan neemt je plezier in het leven af, je vermogen om te genieten. Dan wordt het leven mat. Iemand met een goede Vuurenergie heeft glinsterende ogen, geniet met volle teugen van het leven en deelt met trots zijn of haar successen.

Met volle teugen genieten van het leven!
Dat willen we toch allemaal?! En natuurlijk zijn niet alle problemen meteen opgelost wanneer het Vuurelement in balans is maar het speelt wel een belangrijke rol! Dus het is zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan het versterken daarvan. Zeker wanneer het ‘Vuurseizoen’, de zomertijd, weer aanbreekt!

Dus houd je vooral niet in: pronken is gezond voor hart en bloedvaten 😉
Volgens de Chinese energieleer is dat nog waar ook! De Vuurenergie stuurt namelijk het Hart aan. Dus in die zin is iets wat de Vuurenergie versterkt – pronken – goed voor hart en bloedvaten. Dus weg met die (valse) bescheidenheid en geef je Vuurenergie regelmatig een boost.

Pronken trekt meer succes aan
Bovendien is er ook nog de wet van de aantrekkingskracht, ofwel ‘dat waar je energie in steekt dat groeit’. Pronken is heel bewust bezig zijn met de successen die je hebt bereikt. Dat straal je uit en dat trek je dan ook weer aan. Mooie vicieuze cirkel toch?!

Waar ben jij trots op?
Ik zou graag willen weten waar jij nu trots op bent. Iets wat JIJ bereikt hebt. Dit is je kans om even heerlijk te pronken en je Vuurenergie op te stoken. Ik lees het graag!!

Ik zal vast beginnen: Ik wil even pronken met mijn boek “Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’ want de volgende druk is in voorbereiding!

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

dit veld niet invullen s.v.p.