Energie. Het is een populair onderwerp tegenwoordig.
We praten er vaak over en menig blad wijdt er artikelen aan maar wat is energie nu eigenlijk?
Waar zit het, waar komt het vandaan en hoe kun je er meer van krijgen?

Mijn synoniem voor energie is bubbels
Als ik goed in mijn energie zit dan voel ik me als champagne. Behalve dan, dat ik daar helemaal niet tegen kan, dus zeg Spa rood 😉 Dan bruis ik en dan bubbel ik, dan ben ik super gefocust, dan ben ik creatief en mega productief, dan heb ik de beste ideeën en neem ik de juiste beslissingen. Dan loopt alles lekker en dan ben ik in flow. Heerlijk!

Energie betekent dus veel meer dan zonder hijgen de trap op kunnen lopen.

  • Energie maakt ook dat je snel en goed herstelt van zowel fysieke- als emotionele kwetsuren.
  • Energie geeft je ook volharding, vergevingsgezindheid, en liefde voor jezelf.
  • Energie maakt ook dat je kunt loslaten op de juiste tijd en in de juiste hoeveelheid.
  • En nog heel veel meer…

Kortom, energie is de levenskracht die alles wat je doet mogelijk maakt.

Alles is energie
Energie is overal. Sterker nog; alles bestaat uit energie en jij dus ook. Jouw lichaam bestaat uit energie die door ontelbare banen door je lijf stroomt. Vergelijk het maar met ons elektriciteitsnetwerk. Je kunt de elektriciteit niet zien met het blote oog, maar je weet dat het via kabels naar allerlei punten in je huis stroomt zodat je er gebruik van kunt maken. Heel handig dus. In jouw lichaam vinden soortgelijke processen plaats, zodat alle weefsels en vloeistoffen van energie kunnen worden voorzien.

Als er voldoende energie aanwezig is en alles op de juiste manier door het lichaam stroomt, dan kun je spreken van een goede energie. Dan ben je gezond en in balans, zowel fysiek als niet-fysiek. Dan voel je je lekker en heb je de kracht om te doen wat je wilt doen.

Energie uit balans
Als je energie uit balans is, krijg je op den duur te maken met allerlei klachten. Vaak begint het subtiel: wat vermoeidheid, een pijntje hier en een klachtje daar. Maar als je hiervan niet goed kunt herstellen, worden de klachten erger en voor je het weet zit je met een chronisch probleem.

Energie in balans
Als je energie in balans is, dan voel je je geweldig. Dan heb je zin in het leven. Dan sta je ’s morgens uitgerust op en begin je met plezier aan de komende dag. Dan ben je zowel fysiek als emotioneel in balans. En natuurlijk kun je dan wel eens een mindere dag hebben of een verkoudheid of een andere kwaal oplopen, maar daar herstel je dan ook weer voorspoedig van.

Het goede nieuws is dat iedereen – dus jij ook – invloed kan hebben op zijn of haar energiebalans. Ik wil niet zeggen, dat je alles kunt beheersen, maar je hebt hier zeker een grote invloed op. En daar wil ik jou graag bij helpen.

Om te beginnen heb ik een energie-oefening voor je. Eenvoudig, maar enorm effectief. Het leert je bewust te zijn van je energie, want dat is de eerste stap. Zodra jij je bewust bent van je energie kun je ervoor kiezen om er anders mee om te gaan. Maar laten we bij het begin beginnen: voelen.

Oefening: energie voelen
Ga even rustig zitten en sluit je ogen. Adem drie keer heel rustig in en uit en voel hoe je lichaam kalmeert. Denk nu aan een moment in het verleden. Een keer dat je je geweldig voelde. Herleef dat gevoel voor een paar tellen en geef dit gevoel het cijfer negen. Keer dan met je aandacht weer terug naar het huidige moment en voel hoe je je nu voelt. Welk cijfer zou je je energie nu geven?

Ik raad je aan deze eenvoudige oefening zo vaak mogelijk per dag te doen, het liefst ieder uur. Het kost haast geen tijd en je kunt het bijna overal doen. Zodra je de oefening een paar keer hebt gedaan, kun je deze ook staand doen en met je ogen open. Wel zo handig als je bijvoorbeeld in de supermarkt in de rij staat, of wanneer je staat te tanken.
Succes met de oefening, ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren!

Wat vind je van de oefening? Heb jij energie-oefeningen die je met ons wilt delen? Ik zie je reactie graag onderaan dit artikel! (wel even helemaal naar beneden scrollen)

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

dit veld niet invullen s.v.p.