Loopt jouw leven niet precies zoals jij dat wilt? Misschien moet je je dan eens verdiepen in de Feng Shui. Het is de oudste manier van intentie richten (Law Of Attraction) en het wordt met succes gebruikt door beroemdheden zoals Donald Trump, Oprah Winfrey, Bill Gates, Madonna en George Clooney. Maar ook grote bedrijven zoals Shell, Virgin Airlines, Nike, Disney, Intel, Motorola, the Bank of England en zelfs the United Nations maken er gebruik van om meer geld, succes en welvaart aan te trekken!

Wat is Feng Shui?
Feng Shui (spreek uit als “fang shwee”) is een oude Chinese kunst of wetenschap die meer dan 3000 jaar geleden ontwikkeld is. Het wordt ook wel eens “de kunst van de juiste plaatsing” genoemd omdat men o.a. door het plaatsen en verschuiven van meubels en accesoires een optimale balans in een ruimte probeert te krijgen.

Je zou Feng Shui ook wel “de kunst van de stroming” kunnen noemen.
Het gaat er namelijk om dat de energie (Qi) optimaal gaat stromen door je leven en de ruimtes waarin je je bevindt, om zo meer gezondheid en geluk te creëren. Qi vind je namelijk niet alleen in je lichaam maar ook overal om je heen, zoals in je huis, in je auto en op je werkplek. En het is net zo belangrijk om de Qi daar optimaal te laten stromen, als in je lichaam.

Wil je meer geld of liefde in je leven?
Ons lichaam wordt beïnvloed door de 5 elementen en de daaraan gekoppelde windstreken, en dat geldt ook voor de ruimtes. Zo staat Noord bv. voor carrière en Zuid-West voor liefde en relaties. Als je dus je relatie wilt verbeteren dan kan je het zuidwestelijke deel van je huis of van een kamer eens extra aandacht geven.

Iedere ruimte kan als volgt ingedeeld worden:

  • Noord: carrière, zakenmogelijkheden
  • Noordoost: zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit
  • Oost: familie en fysieke gezondheid
  • Zuidoost: weelde, welvaart en geldzaken
  • Zuid: roem, erkenning en reputatie
  • Zuidwest: liefde en relaties
  • West: kinderen, vruchtbaarheid en creativiteit (alle dingen waar je “geboorte” aan geeft)
  • Noordwest: behulpzame mensen (ondersteunend netwerk), mentoren en reizen

Loopt je leven niet zoals jij dat wilt?
In de ideale situatie stroomt de Qi zachtjes en onbelemmerd door een ruimte heen. Niet te zacht maar ook weer niet te hard. Zodat alle gebieden met energie gevoed worden en rotzooi weer afgevoerd wordt.

Als de energie ergens blokkeert dan wordt dat deel energieloos en ontstaat er vervuiling. Je kunt je dan moe en lusteloos gaan voelen en zult moeite hebben om vooruit te komen. Dingen kunnen ook gaan stagneren (bv geld, klanten, ideeën, promoties, oplossingen, liefde, gezondheid etc.) met name in het betreffende gebied.

Hoe kan ik zelf aan de slag met Feng Shui?
Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt wat je wilt bereiken of veranderen. Daarna kijk je welk gebied daarmee correspondeert en ga je een plan maken om dat gebied te optimaliseren. De Feng Shui heeft hiervoor een groot aantal richtlijnen en gereedschappen. Om de problemen te analyseren, belemmeringen op te zoeken en correcties aan te brengen.

Bijvoorbeeld door ruimtes anders in te delen, kleuren en vormen toe te passen, meubels te verschuiven en accesoires te gebruiken om je intentie te versterken zoals schilderijen en foto’s, beeldjes etc. Dit kan je toepassen op je hele huis maar ook op een bepaalde kamer, op je kantoor of alleen op je bureaublad.

Haal meer uit je leven met Feng Shui!

[widgets_on_pages id=”Winactie”]