5 tips voor meer energie door (zelf)liefde

Zondag is het Valentijnsdag, een dag van liefde.

Maar zou het eigenlijk niet iedere dag een dag van liefde moeten zijn?

Als je kijkt naar energiefrequenties dan scoort liefde heel erg hoog; 500 om precies te zijn, op een schaal van 0 tot 1000.

Als je een gemiddelde energiefrequentie hebt van 200 en hoger dan krijg je meer energie, dan word je gezonder en dan zal je je fysiek en emotioneel lekker voelen. Heb je echter gemiddeld een energiefrequentie van onder de 200, omdat je bijvoorbeeld veel in het gevoel zit van schuld, angst, verdriet of boosheid, dan kost dat je energie en dan word je ongezonder.

Bovendien is het een natuurwet dat gelijke energieën elkaar aantrekken. Dat betekent dus dat jij ook meer liefde, plezier en succes aantrekt (en de situaties en mensen die dat mogelijk maken) als je in een hogere energiefrequentie leeft. Dat is mooi, toch?!

Als jij je (zelf)liefde verhoogt dan:

  • Zul je jouw energie (jouw persoonlijk trillingsgetal) verhogen.
  • Zul je gezonder worden.
  • Zul je makkelijker en sneller bereiken wat je wilt.
  • Zul je fijne en voedende relaties aantrekken.

De vraag is dus: “Wat of wie wil jij aantrekken in je leven?”

Aangezien liefde zo hoog scoort is het super goed voor je gemiddelde energiefrequentie om zo veel mogelijk het gevoel van liefde op te zoeken, te herinneren en te voelen. En zoals ik mijn mensen altijd in mijn trainingen en energieweken leer; liefde begint natuurlijk bij de liefde voor jezelf. Jawel, je voelde hem vast al wel aankomen 😉

5 tips hoe je meer zelfliefde creëert

Tip 1. Praat alleen tegen jezelf vanuit respect en liefde
Hoe vaak zeg jij iets tegen jezelf wat eigenlijk helemaal niet aardig is? Wat negatief of neerbuigend is? Als een vriendin die dingen tegen je zou zeggen zou je de vriendschap ernstig in twijfel trekken maar als je het tegen jezelf zegt is het ok? Nee! Dat is niet ok! Als jij jezelf niet volledig respecteert, als jij jezelf niet volledig goed vindt zoals je bent, als jij niet honderd procent van jezelf houdt, hoe kan je dan van een ander verwachten dat die dat wel doet?
Dus begin bij jezelf. Let eens op wat je tegen jezelf zegt en corrigeer jezelf. Praat alleen tegen jezelf – ja, ook in je hoofd – vanuit respect en liefde.

Tip 2. Accepteer en respecteer je lichaam.
Doe eens gek. Ga eens voor de spiegel staan, kijk naar je lichaam en bedenk dan eens waar dat mooie voertuig jou allemaal al heeft gebracht. En wat het allemaal voor jou mogelijk heeft gemaakt. Wat hebben jullie samen al ervaren aan mooie momenten? Waar hebben je voeten je al laten lopen? Waar hebben je benen je gebracht? Heb je kinderen? Dat heeft je bekken mogelijk gemaakt. En wat dacht je van je organen? Wat hebben die allemaal al gedaan voor jou en doen ze nog iedere minuut? Wie heb je allemaal kunnen vasthouden, kunnen knuffelen met je armen? Wat heb je allemaal al met je handen gedaan?
Heb je ooit zo naar je lichaam gekeken? Nee?! Dan wordt het nu de hoogste tijd dat je je lichaam gaat waarderen en bedanken voor alles wat het je al gegeven heeft, mogelijk heeft gemaakt. En nog steeds doet!

Tip 3. Voorzie jezelf in jouw behoeftes.
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? Wat geeft jou blijheid? Wat geeft jou bubbels?
Vooral vrouwen zijn heel erg geneigd om in eerste instantie te kijken naar de behoeftes van haar omgeving en dan pas naar haar eigen behoeftes. Maar ja, tegen de tijd dat je daar bent aangekomen is het al weer laat op de avond en ben je moe. Morgen dan. Of over twee maanden als die drukke periode achter de rug is. Of als de kinderen naar de grote school gaan. Of …
Liefde voor jezelf betekent ook dat je onderzoekt waar je zelf behoefte aan hebt en dat je jezelf dat ook gunt. Dus stel dat niet langer uit en maak vandaag nog een (klein) begin!

Tip 4. Vergeef jezelf.
Dit is altijd een gevoelig item en in de energieweek zorgt het regelmatig voor tranen, maar het is oh zo belangrijk. Niet voor die ander maar voor jezelf! Voor jouw energie. Vergeven betekent niet dat je vergeet wat er in het verleden gebeurt is of dat je het goedkeurt. Vergeven gaat niet over die ander, vergeven gaat om jou. Vergeven betekent dat je jezelf toestaat te helen, dat je jezelf toestaat je te bevrijden van lage energiefrequenties zoals boosheid.
En vraag je ook eens af waarin, of waarvoor, je jezelf mag vergeven? Want schuld- en schaamte gevoelens zijn de laagste energieën die je kunt hebben.

Tip 5. Mediteer regelmatig op hart, compassie en liefde.
Door regelmatig te mediteren op je hart, op liefde en compassie zal je veel sneller de hoge energiefrequentie van 500 bereiken. En hoe vaker je oefent, hoe beter je daarin wordt en hoe langer je in die energie kunt blijven. Het zal je ook helpen om de bovenstaande tips makkelijker te kunnen doen. Dus schaf eens wat meditaties aan gun jezelf een zacht, liefdevol hart en een hoge energie!

Wil je meer leren over energiefrequenties en wat die voor jou kunnen betekenen? Wil je ook leren meer van jezelf te houden zodat je meer grip krijgt op jouw energie? Ga dan mee op energieweek in Andalusië. Deze onderwerpen lopen als een rode draad door de hele week heen en je zult het heerlijk vinden! Dus gun jezelf dit fantastische cadeau van een week zon en rust, helemaal voor jezelf. Gewoon omdat je het kunt gebruiken en omdat je het waard bent.

-> Bovendien geldt er alleen dit weekend nog een geweldige vroegboekkorting dus reserveer hier jouw plaats.

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Deel dit artikel!