9 dingen waar je mee moet stoppen als je succesvol wilt zijn

Boeddha had meer kennis van quantum fysica dan hij zelf waarschijnlijk besefte, getuige zijn uitspraak: “We shape with our thoughts; we become what we think”. Jouw denken geeft je namelijk een gevoel, dat zorgt weer voor een bepaalde energie frequentie en die bepaalt wat je aantrekt, ofwel hoe succesvol jij bent.

DenkenJouw mindset bepaalt dus jouw succes.

Op welk gebied dan ook, privé of zakelijk. Vraag het succesvolle mensen en ze zullen het direct beamen; jouw mindset, en dus jouw energie frequentie, bepaalt de mate van jouw succes.

Hier zijn 9 tips om je op weg te helpen naar een succes-mindset:

1. Stop die negatieve interne babbelbox
Als jij jezelf maar blijft voeden met ‘kan ik niet’, ‘lukt me nooit’ en allerlei ‘ja-maars’ dan zul je daar op den duur gelijk in krijgen. Je trekt immers aan waar je aan denkt. Succesvolle mensen zijn altijd positief ingesteld en denken altijd – nou ja vooruit, bijna altijd dan – positief over zichzelf. En ze maken ook zeker wel fouten hoor. Maar ze blijven niet hangen in de gedachten dat ze hebben gefaald, ze blijven die situaties niet constant in hun hoofd herhalen en zichzelf daarvoor verwijten. Ze leren van hun fouten, stellen hun plannen bij en gaan weer vol goede moed verder.

Tip: Stop een spiegeltje in je tas en iedere keer wanneer je jezelf erop betrapt dat je iets onaardigs of negatiefs over jezelf zegt, pak dan je spiegeltje en zeg iets aardigs of bemoedigends tegen jezelf.

2. Vergelijk jezelf niet constant met anderen
Authenticiteit, geloven in jezelf en (zelf)liefde scoren heel hoog op de lat van energiefrequenties. Daarmee trek je dus heel veel succes aan. Als je jezelf constant vergelijkt met anderen daalt je eigenwaarde en wordt die kritische interne babbelbox gevoed. Bovendien krijg je zo niet de kans jouw unieke zelf te ontwikkelen en naar buiten te brengen. Natuurlijk is het goed je te laten inspireren door een groot voorbeeld maar succesvolle mensen houden zich meer bezig met zichzelf dan met anderen.

3. Stop met uitstellen
Wil je meer succes in je leven, op welk vlak dan ook, dan moet je handelen. Actie! Gaan met die banaan. Ga niet uren voor de tv hangen of ronddwalen in de social media. Pak de koe bij de horens en ga aan de slag. Wacht ook niet tot het helemaal perfect is want die illusie kan ik je nu wel meteen ontnemen; het zal nooit perfect zijn. Als je daarop wacht komt het er nooit van. Denk je dat succesvolle mensen hun werk steeds uitstellen omdat het waarschijnlijk nog net iets beter kan? Welnee! Ze lanceren en blijven hun product daarna gewoon aanpassen en verbeteren. Versie 1.1 tot en met 5.0.

Tip: Vraag jezelf iedere dag af: “Welke stap kan ik vandaag zetten om dichter bij mijn doel te komen?”. En handel daar ook naar!

4. Stop met het stellen van de verkeerde vragen
Jouw gedachten geven je een gevoel, dat geeft een bepaalde energiefrequentie en dat bepaalt weer wat je aantrekt want energiefrequenties van gelijke trilling trekken elkaar aan. Een vraag is ook een gedachte. Dus als jij je afvraagt waarom je nog niet succesvol in je bedrijf bent dan trek je alle redenen waarom jij nog niet succesvol bent naar je toe. Is dat wat je wilt? Vast niet! Je wilt eerder alles aantrekken wat ervoor zorgt dat je wél succesvol wordt. Dus een goede vraag zou zijn: “Wat kan ik doen om meer succesvol met mijn bedrijf te zijn?”, of “Wie zou mij kunnen helpen mijn bedrijf meer succesvol te maken?”. Be careful what you wish/ask for!

5. Stop met ‘pleasen’
Waarom zeg je toch zo vaak JA wanneer je eigenlijk NEE had willen zeggen? Bewaak je eigen energie en je eigen grenzen. Succesvolle mensen zorgen heel goed voor anderen maar zorgen in eerste instantie goed voor zichzelf. Is dat egoïstisch? Het is een keuze. Zij hebben ervoor gekozen succesvol te willen zijn en daar is voor nodig dat je heel goed voor jezelf zorgt. Jij bent zelf tenslotte je grootste kapitaal. Anders kom je er niet. En natuurlijk mag je er voor kiezen je leven te leiden in dienst van anderen en daardoor anderen jouw leven te laten leiden, dat doen vrouwen al eeuwen… Maar je kunt het ook omdraaien, het heft in eigen handen gaan nemen, goed voor jezelf en voor je energie gaan zorgen en daar weer anderen mee helpen…

6. Stop met tijd en energie steken in negativiteit
Hoe hoger jouw energiefrequentie, hoe makkelijker en sneller je zult bereiken wat jij wilt. Niet geheel onlogisch dus dat negativiteit dit proces enorm afremt. Dus stop daar mee! Kies voor jouw energie en kies ervoor om negativiteit uit de weg te gaan. Is dat je kop in het zand steken? Wederom; het is een keuze. Wat vind jij belangrijker? Jouw energie en jouw succes (op welk vlak dan ook)? Of op de hoogte zijn van de zoveelste ramp of crisis? Want zeg eens eerlijk, wat doe je met die informatie behalve meeleven met anderen?

En het is misschien een open deur maar mensen die overwegend negatief zijn, zeurders, klagers, ‘ja-maar-zeggers’ en mensen die vast zitten in hun eigen verhaal vallen ook onder deze categorie. Wat vind je belangrijker? Waar kies je voor…

7. Keer niet constant terug naar het verleden
Je kunt leren van de dingen die je hebt gedaan of niet gedaan, in het verleden. Maar het constant herkauwen van slechte ervaringen in het verleden gaat je veel energie kosten. Als je terugdenkt aan herinneringen van liefde, plezier en dankbaarheid dan zal het je energiefrequentie verhogen maar als ze je een gevoel geven van schuld, schaamte, angst of zelfs boosheid dan verlaagt dat je energiefrequentie en dus je scheppend vermogen. Train jezelf daarom om zo vaak mogelijk naar het NU terug te keren.

Tip: Terugkeren naar het NU doe je heel gemakkelijk door jezelf af te vragen: “Wat zie ik nu? Wat hoor ik nu? Wat ruik ik nu? Wat is nu mijn smaak? Wat voel ik nu?”.

8. Stop met het negeren van jouw wensen en doelen
Je leeft pas een fijn en gelukkig leven als je gaat doen waar jij voor bestemd bent. En dat klinkt groot en ongrijpbaar maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Vraag jezelf regelmatig eens af: “Wat wil IK eigenlijk?”, “Geeft datgene waar ik het grootste gedeelte van mijn tijd in steek genoeg voeldoening?”. Negeer je wensen en je doelen niet langer. Kies ervoor om jouw droomleven te leiden en dat mag in inimini kleine stapjes, maar negeer jezelf en je geboorterecht niet langer.

9. Wees lief voor jezelf
Last but not least een positieve afsluiting. Need I say more?

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Deel dit artikel!