Gisteren had ik een niet al te productieve werkdag. Helemaal mijn eigen schuld en volkomen onnodig. Ik vertel je wat de oorzaak was en hoe ik ervoor zorg dat dat niet meer gebeurt.

Het begon zo:
Om 09.00 uur wilde ik één van mijn cliënten wat extra inspireren door haar een motiverend plaatje te appen. Die stond in mijn ‘high vibes groep’ op Facebook dus daar ging ik naar toe. Toen zag ik een opmerking van iemand waar ik even op besloot te reageren. Daarvoor moest ik wel even een link opzoeken dus moest ik naar mijn eigen website. Maar voordat ik daar was viel mijn oog in Chrome op een interessant stuk over energie. Ik besloot het niet te lezen maar op te slaan en weer terug te keren naar mijn taak. Wat was ik ook al weer aan het doen? Oh ja, die link naar dat artikel zoeken. Ik zag dat iemand een opmerking onder mijn artikel had geplaatst dus daar heb ik even op gereageerd. Die reactie deed me denken aan iets interessants dus dat besloot ik even te googelen…

Toen werd ik me bewust van hoeveel stappen ik ondertussen al verwijderd was van mijn eigenlijke doel. “Dat is stof voor een nieuw artikel” dacht ik, “even aantekeningen maken voordat ik dat weer vergeet”. Dus ik ging naar Google Docs. Nu stond daar net een artikel open wat me weer deed denken aan …

En toen was het al weer een uur later.

Herken je dat?
Nou je ziet het, ik heb dat dus ook wel eens!

Dit is namelijk wat er gebeurt wanneer ik mijn ochtendritueel niet doe.
De grap is, dat ik mijn ochtendritueel overgeslagen had omdat ik heel veel te doen had maar uiteindelijk sneed ik mezelf in mijn vingers en had ik een behoorlijk niet-productieve ochtend.

Ik heb mijn les geleerd.
Ik sla mijn ochtendritueel niet meer over.
Hoe druk ik het ook denk te hebben. Want mijn ochtendritueel houdt me gefocust en geeft richting aan mijn dag. Zodat ik sturing geef aan mijn dag in plaats van andersom.

“If you don’t have a plan, you become part of somebody else’s plan.”
― Terence McKenna

Mijn ochtendritueel
Nu is iedereen anders en iedereen heeft wellicht iets anders nodig om ‘on track’ te blijven maar hier bestaat mijn ochtendritueel uit:

1 – Water
Na acht uur zonder water is je lichaam behoorlijk uitgedroogd en dat blokkeert de energie. Dus ik begin mijn ochtend met een glas warm water. Soms doe ik daar citroensap of probiotica in.

2 – Beweging
Na een nacht stil liggen ontstaat er stagnatie in je energie en die blokkades wil ik eruit hebben. Dus na het water ga ik verder met 10-15 minuten beweging.

3 – Dromen
Vervolgens ga ik schrijven. Ik schrijf mijn grootste dromen op, iedere dag weer. In dankbaarheid en in het besef dat ik op het goede pad zit.

4 – Uitstralen
Vervolgens breng ik mijn energiefrequentie op de gewenste hoogte door te aarden, yange energie toe te laten, dit alles op te laden en uit te stralen tot in het universum. Mijn dromen stuur ik mee en ik vraag hulp om dit alles te bereiken.

En dan ben ik er klaar voor!

Dan ben ik opgeladen en dan weet ik dat ik de juiste dingen zal doen en de juiste beslissingen zal nemen om daar te komen waar ik wil zijn. Efficiënt en haast moeiteloos. Zo heb ik het graag 😉

Conclusie:
Als jij de dag niet stuurt, dan gaat de dag jou sturen.
Misschien denk je dat dat niet kan. Niet in jouw leven, want je hebt het heel erg druk. Of je moet altijd heel erg vroeg op. Maar er is altijd wel iets wat je kunt doen. Al is het maar voor 5 minuten. Dus ga die uitdaging eens aan. Wat heb je te verliezen?

Heb jij een ochtendritueel voor jezelf? Neem jij leiding over jouw dag? Of heb je daar nog nooit over nagedacht? Laat mij het eens weten. Ik lees het graag! (even naar beneden scrollen)

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.