Deze week beschreef een nieuwe cliënt haar eerste acupunctuurbehandeling op een wel heel bijzondere manier. Nadat ik een paar naaldjes had gezet riep ze:”ohhhhh, mijn bloed begint helemaal te stromen! Het voelt helemaal blij. Alsof er allemaal kleine bloedmannetjes staan te springen en te dansen.”

Acupunctuur is alsof de sluizen opengaan en de energie als water gaat stromen.
Grappig, dat iedereen het toch zo anders ervaart. Door de behandeling gaat de energie inderdaad stromen. Vergelijk het maar met een rivier, met heldere en borrelende energie. Het bloed gaat optimaal circuleren en alle cellen worden volgepompt met zuurstof. Daarom voel je je na een behandeling zo gezond, helder en energiek.

Alhoewel… er wordt ook heel wat gegaapt!
Acupunctuur werkt ook enorm ontspannend. Tijdens een behandeling worden bepaalde hersengolven actiever, zoals dat ook bij meditatie gebeurt. Diezelfde hersengolven maken ook een groot deel uit van fase 4 van de slaap. Het is dus niet gek dat driekwart van de cliënten in slaap valt tijdens een behandeling!

Blokkades oplossen.
Als de energie gaat stromen dan kan het opstakels op haar pad tegenkomen. Ik noem dat blokkades of stagnatie. Duidelijke stagnatieplaatsen zijn blessures of gewoon gebieden waar pijn zit. Tijdens de behandeling kan het dan ook gebeuren dat die plaatsen even gevoelig worden, of warm, of gaan tintelen. Soms gebeurt dat zelfs op plaatsen waar geen naaldje zit of waar je het niet verwacht. Daar zat dan toch een blokkade.

Doet dat pijn, acupunctuur?
Dat is één van de meest gestelde vragen (naast: “ken je die reclame?”). Nou blijft een naald natuurlijk een naald. En zodra ik door de huid heen prik dan kan het voelen alsof ik je tussen twee nagels heel kort even knijp. Pijn doet het dus zeker niet, maar je kan het voelen. Sowieso zijn het héle dunne naalden (0,22 mm) die ik zo snel prik, dat hij op zijn plaats zit voordat je er erg in hebt.

Vroeger was dat wel anders.
Het eerste belangrijke boek over Chinese Geneeswijzen, de “gele keizer”, is ruim 2000 jaar geleden geschreven. Toen deden ze dus al acupunctuur. En denk maar niet dat ze toen ook van die fijne machine gemaakte naaldjes hadden! Nee hoor. Dat moeten met de hand gemaakte “naalden” zijn geweest. Historici menen dat de eerste acupunctuur naalden, doorns, bamboe splinters en aangescherpte botjes geweest moeten zijn. Kan je voorstellen hoe dát aanvoelt?

Ervaar het zelf
Iedereen ervaart de behandeling dus anders. Veel mensen slapen. Sommigen snurken. En anderen liggen lekker te relaxen. Want daar gun je jezelf thuis geen tijd voor. Wil jij zelf ervaren hoe het aanvoelt? Maak dan een afspraak voor een intake.

[widgets_on_pages id=”Winactie”]