Sinterklaas is weer in het land.
Vergezeld door gekleurde en zwarte pieten struint hij het hele land door om alle kindjes blij te maken. Want Sint-Nicolaas is een echte kindervriend, al eeuwen zelfs een beschermheilige van kinderen.

Nou acht ik de kans klein dat jij nog in Sinterklaas gelooft 😉
Maar ergens in jou zit nog wel dat kleine kind en dat wil heel graag spelen en blij zijn. Ik ben er zelfs van overtuigd dat we dat kleine kind in onszelf moeten blijven voeden als we een leven vol energie en bubbels willen leiden!

De Chinese filosoof Mencius zegt zelfs:

“The great man is he who does not lose his child’s heart.”

Dus ook al groeien we op en worden we ouder, het is belangrijk om het kind in onszelf toe te staan plezier te maken, vol hoop te zijn en dankbaarheid, bereid om te leren, om nieuwe dingen te ervaren en vol nieuwsgierigheid de wereld te benaderen. Als volwassene in deze yange, hectische en drukke wereld is een blij innerlijk kind als een frisse douche voor je lichaam en je geest.

Dat is ook Yin-Power.

Hoe blij is het kind in jou?
Hoe vaak mag het spelen?

Wees eens je eigen Sinterklaas en maak het kind in jou weer blij!
Voel het pure geluk van simpele en vergeten genoegens zoals deze:

1 – LOL
Laughing Out Loud! Weet je nog hoe heerlijk het was om voluit te lachen? Totdat de tranen over je wangen stroomden? Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?

Zoek het op! Ga bij lach-yoga, kijk een lachfilm of google op moppen en laat je gaan…

2 – Doe eens vaker een spelletje
En dan niet eentje waar je vierkante oogjes van krijgt maar gewoon zoals vroeger met andere mensen. Lekker samen spelen en lachen!

3 – Zeg hallo tegen vreemden
Waarom moet het allemaal zo serieus? Op straat lopen we elkaar met een strakke bek voorbij en zelfs als we naast elkaar zitten in de bus zeggen we niet eens gedag. Doe weer net als vroeger! Zeg ‘hoi’ tegen een voorbijganger en trakteer de buschauffeur op een stralende smile 🙂

4 – Ga buiten spelen
Wanneer heb jij voor het laatst je laarzen aangetrokken om in de plassen te stampen? Het is zo heerlijk! Kan jou het schelen dat niemand anders dat doet, jij wordt daar blij van.

5 – Lees je favoriete stripboek
Bij ons was het altijd ruzie op donderdag want dan viel de Donald Duck op de mat. Drie meisjes die om de eerste leesbeurt vochten. Wat las jij vroeger? Kuifje, Asterix en Obelix, Jan, Jans en de kinderen, de Tina, Garfield, Sjors en Sjimmie of Suske en Wiske? Trakteer jezelf weer eens op een stripboek.

6 – Vergeef snel
Oh hoe heerlijk was het vroeger. Je was wel eens boos maar je was ook weer snel vergeten waarom en dan kon je weer vrolijk verder spelen. Wat is er veranderd? Waarom houd je aan sommige dingen zo lang vast? Doe jezelf een plezier en vergeef en vergeet wat sneller…

7 – Spreek de waarheid
In het geval van een lege koektrommel spreken kinderen niet altijd de waarheid 😉 maar een deel van het vrije gevoel van een kind komt omdat kinderen veel vrijer hun mening uiten. Probeer dat eens, het is verfrissend.

8 – Uit je gevoel
Val je op je knie, dan heb je pijn en dan huil je. Als kind vindt je dat normaal. Maar als je als volwassene je enkel verzwikt dan wring je je in allerlei bochten om je pijn niet te laten zien. Waarom? Iedereen weet dat opgekropte emoties alleen maar ellende creëren dus zorg dat je je gevoel kunt uiten.

9 – Wees nieuwsgierig en ga op avontuur
De wereld heeft je nog zoveel te bieden. Ook als je al 48 bent. Of 60 of 80 en zelfs daarna ook nog! Dus wees weer eens zo nieuwsgierig als je vroeger was. Ga eens op avontuur uit en kijk eens wat er allemaal nog meer te ontdekken valt buiten werk, de vrienden die je al 20 jaar kent en het restaurant waar je al jaren komt.

10 – Maak spelen een prioriteit
Need I say more…?

Bonustip!
Mijn eerstvolgende Energie & Bubbels staat helemaal in het teken van Sinterklaas. Het belooft echt een hele bijzonder uitzending te worden met een unieke meditatie… deze wil je zeker niet missen dus meld je nu HIER snel aan want vol = vol!

Conclusie
Als je als volwassene een leven wilt leiden vol passie, vol energie en bubbels dan is het belangrijk dat je het kind in jou de ruimte geeft. Dat je het voedt en laat spelen. Wat houdt jou nog tegen?

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.