Ben jij wel eens geïrriteerd?
Vast wel! Het is menselijk, zullen we maar zeggen 😉
En oh ja, de energie-expert zelf heeft daar ook wel eens last van hoor! Vroeger, als klein blond meisje (even voor het totale plaatje) kon ik echt driftig op de grond stampen met mijn schattige rode regenlaarsjes. Opvlammende Hout-energie.
Toen was dat heul schattig.
Nu niet meer 😉

Gelukkig ga ik tegenwoordig heel anders om met irritatie en frustratie.
Nu kan ik die lage energiefrequentie ombuigen naar creatie en inspiratie. Dat proces begint met de bewustwording dat irritatie doet blokkeren. Het blokkeert de flow van energie in je systeem. Het voelt niet lekker, het remt je in je werk of creatiekracht en het maakt je ook nog eens een ‘niet zo leuk mens’ voor je omgeving (soms misschien wel een draak). 

En ho ho, voordat je me nu gaat mailen dat ook deze gevoelens heel nuttig zijn, lees even verder. Ik zeg niet dat je deze gevoelens totaal moet negeren maar ik zeg dat je er iets mee kunt doen wat je vooruit doet bewegen.

Wil jij ook leren hoe je irritatie ombuigt naar een bron van inspiratie en groei? 

Lees dan hieronder mijn 3-stappenplan.

1 – Roep jezelf tot de orde
Irritatie of frustratie is/creëert een stagnatie in je energie die je vaak niet zomaar weer in beweging hebt. Sweet talk en een kopje thee gaan hierbij niet helpen. Je zult jezelf dus echt bij de lurven (oren of kladden, kies maar) moeten pakken en jezelf streng moeten toespreken: “kappen nou!”.

Als je ervoor kiest om iedere keer de irritatie jouw leven te laten regeren dan ga je vastlopen in een vicieuze cirkel van stagnatie en frustratie. Dus kies ervoor en spreek dat ook echt met jezelf af, dat je jezelf tot de orde roept wanneer je geïrriteerd bent en dat je de irritatie om gaat zetten naar een bron van inspiratie.

2 – Schrijven
Schrijven helpt om je gedachten op een rijtje te zetten en om overzicht te creëren in je hoofd. Pak een stuk papier en trek 3 lijnen zodat je 4 kolommen creëert.

In de eerste kolom schrijf je alles op wat je irriteert. En niemand hoeft dit ooit te lezen, het is ‘for your eyes only’ dus maak van je hart geen moordkuil. Zo schreef ik als therapeut dat ik het echt ongelofelijk irritant en stom vond dat de zorgverzekeraars nieuwe eisen gingen stellen waardoor ik een bepaald diploma opnieuw moest gaan halen (ja echt!) anders zouden mijn behandelingen niet meer vergoed worden.

In de tweede kolom schrijf je op wat jouw gedachten daarover zijn.
In mijn geval was dit een hele lijst met bijvoorbeeld: ‘ik wil helemaal niet mijn opleiding opnieuw doen’, ‘het kost 10-15 per week om die opleiding weer te doen terwijl ik dat diploma al heb’, ‘maar als ik het niet doe dan kan ik de tent wel sluiten’, ‘misschien moet ik dan mijn huis wel verkopen’, en meer van dat soort gedachten.

In de derde kolom vraag je je af of die gedachten wel 100% waar zijn en schrijf je alternatieve gedachten op die mogelijk ook waar zouden kunnen zijn.
In mijn geval bijvoorbeeld: ‘het zou kunnen dat cliënten toch voor mij kiezen omdat ik nou eenmaal heel goed ben’, ‘ik kan ook een ander business model kiezen’, ‘ik ben slim genoeg om een oplossing te vinden’ etc.

En tot slot schrijf je in de vierde kolom het tegenovergestelde van wat je opgeschreven hebt in kolom 1 en schrijf dan vooral op hoe je het wél zou willen hebben. Let daarbij wel op dat je alleen maar dingen opschrijft waar je zelf iets aan kunt doen. In mijn voorbeeld heeft het dus geen enkel nut om te schrijven ‘de verzekeringen draaien hun maatregelen terug’ of ‘ik ga slapen en de volgende dag heb ik een nieuw diploma’. Ik heb wel uitgeschreven: ‘ik heb een andere manier gevonden om geld te verdienen met mijn expertise’, ‘ik vertrouw erop dat ik altijd omzet blijf genereren’ en ‘ik voel me er goed bij dat dit gebeurt want dat inspireert me om nieuwe mogelijkheden te verkennen’.

3 – Actie
Ondertussen is het wel tijd voor dat kopje thee en terwijl je tot rust komt ga je eens visualiseren hoe het zou zijn als je het tegenovergestelde ervaart van de situatie die je irriteerde. Dus bekijk eens aan de binnenkant van je ogen hoe dat zou zijn en voel dan ook hoe dat dan zal gaan voelen.

Daarna is het tijd voor actie. Tijd om te bedenken wat je nu vandaag kunt doen om – al is het maar 1% (mijn favoriete regel) – dichterbij die gewenste situatie te komen. Dus je hoeft nog niet de hele oplossing in je hoofd te hebben en je hoeft ook nog niet alles ineens opgelost te hebben maar zet in ieder geval één stapje in de gewenste richting en je zult merken dat je hele energie verandert!

Verander je energie en je verandert je leven en je business!

Ik heb nog een ander voorbeeld voor je.
Stel je hebt een klant of een patiënt die altijd te laat op haar afspraak komt, regelmatig zelfs helemaal vergeet af te zeggen, altijd klaagt maar ook jouw adviezen niet opvolgt. Zodra je ‘s morgen in je agenda kijkt en ziet dat zij op je rooster staat, voel je al meteen die tegenzin opborrelen.

Jij hebt nu de keuze: je blijft je irriteren en staat toe dat die lage energiefrequentie jouw dag negatief beïnvloedt of je zet deze ervaring om in inspiratie zodat je kunt groeien als mens en in je bedrijf. Deze klant of patiënt komt immers niet voor niets op je pad!

Jouw irritatie is er niet voor niets!

Daar waar het schuurt liggen nieuwe kansen en mogelijkheden voor groei.

Je zou bijvoorbeeld je intake of je aannamebeleid kunnen aanscherpen.
Je zou je ICA (Ideal Customer Avatar) eens goed onder de loep kunnen nemen.
Je zou op je website beter kunnen communiceren over voor wie jouw aanbod geschikt is en voor wie niet.

Zie je de mogelijkheden die het je biedt?

En je weet het hè; je wordt pas expert in iets als je het minimaal 10.000 keer hebt herhaald. Dus geef niet op als je na 3x nog geen energiemanagement expert bent. Herhalen, herhalen en herhalen; dat is het geheim!

Nu jij!
Wat heeft jou onlangs geïrriteerd en hoe heb je dat kunnen ombuigen naar inspiratie? Deel dat hieronder (even scrollen) eens met mij!

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.