De energie van Pasen

Bij pasen denk je waarschijnlijk aan eieren zoeken, chocolade paashazen, gourmetten en overvolle meubelcentra. Of misschien heb je enige Christelijke achtergrond en denk je aan het verhaal van de verrijzenis van Jezus. Maar wist je dat het paasfeest al een heidens ritueel was ver voordat de kerk besloot om deze herdenking in te plannen in het voorjaar?

De energie van Pasen

Wederopstand van de natuur
Pasen valt altijd op een andere datum, namelijk op zondag na de eerste volle maan na de lente equinox. Een duidelijk heidense gedachtegang. Oude natuurvolkeren vierden al eeuwen geleden op dat moment de wederopstand van de natuur na de ‘levensloze’ winter.

Vaak betrokken ze daar een godheid bij. Waarschijnlijk komt het woord Pasen (Easter in het Engels) dan ook van Eostre, de Saksische moeder God, afgeleid van Eastre, een oud woord voor lente. De Scandinavische versie van deze godin droeg altijd een ei en een haas bij zich als symbolen voor vruchtbaarheid.

“Leuk verhaal Jeanine,” zul je misschien denken, “maar wat heb ik daar aan in het kader van meer energie?”. Dat ga ik je nu uitleggen 😉

Wederopstand, geboorte, lente en groei, het wordt allemaal geregeerd door het Houtelement. De energie die maakt dat je uit je ‘winterslaap’ komt, dat je in ‘je flow’ komt en je (verder) gaat groeien. Visie, planning, organisatie en actie zijn hierbij de sleutelwoorden.

Ik heb al meerdere artikelen geschreven over de energie van Hout en wat je zelf kunt doen om jouw Houtelement te versterken en voor de paasdagen geef ik je een aantal mooie affirmaties waar je lekker op kunt kauwen, over na kunt denken en waar je je systeem mee aan kunt sporen te groeien en te ontwikkelen.

10 affirmaties die passen bij de energie van Pasen en de vruchtbare tijd die je tegemoet gaat:

– Ik sta mezelf toe om te groeien tot maximale potentie.
– Persoonlijke ontwikkeling is goed voor mij.
– Ook al worstel ik … ik groei!
– Ik vertrouw erop dat ik de goede weg volg.
– Ik ben krachtig.
– Ik ontwikkel mezelf in ieder aspect van mijn leven.
– Als ik val sta ik weer op en vervolg ik mijn pad.
– Ik groei en ontwikkel continu.
– Ik voel de kracht en de mogelijkheden in mezelf.
– Het voelt fijn en natuurlijk om te groeien.

Wil jij jouw ervaring met deze affirmaties delen? Of heb jij een andere affirmatie die heel goed voor jou en jouw groeiproces werkt? Ik zie graag je reactie hieronder!

Geniet van de paasdagen!

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Deel dit artikel!