Doe jij veel werk van achter een computer?

Onderzoeken tonen aan dat de gemiddelde kantoormedewerker zo’n zes en een half uur per werkdag naar een scherm kijkt. Niet gek dus dat onze ogen achteruit gaan en dat we veel vaker klachten ervaren als hoofdpijn, nek- en schouderproblemen.

Ook als je niet alleen aan je pc zit maar bijvoorbeeld veel meetings hebt, dan word je daar vaak ook niet veel fitter van. Misschien bof jij omdat je een carrière gekozen hebt waarbij je veel in de natuur wandelt maar zo niet, lees dan nog even door.

Zeg maar dag tegen je brainfog
Ik heb namelijk zes energiepunten voor je die je heel makkelijk kunt stimuleren – ja ook op kantoor – en die de mist in je hoofd doen optrekken zodat je in no time weer een helder hoofd hebt en een scherpe (werk)focus.

Echt!
Ga ze maar eens consequent toepassen en je zult merken dat het werkt!
Het is beter dan de hele dag door koffie drinken…

Punt 1 – Bai Hui
Ook wel het punt ‘der 100 ontmoetingen’ genoemd.
Je vindt het heel makkelijk door vanaf de bovenste puntje van je oren een lijn recht naar boven te trekken, naar het topje van je hoofd. Dit punt kun je zachtjes masseren of er voorzichtig met je vingertoppen een trommelende beweging op maken.

Punten 2-5 – Si Shen Cong
Si betekent vier, Shen betekent ziel en Cong betekent intelligent of slim.
Dat zijn dus de punten die je nodig hebt als je slimmer wilt worden!
Ook deze zijn weer heel makkelijk te vinden; ze zitten namelijk om het vorige punt heen. Steeds op een duim dikte afstand en dan in een kruispatroon rondom punt 1. Ook deze punten kun je weer masseren of zachtjes kloppen.

Punt 6 – Yong Quan
Dit punt wordt ook wel eens ‘bubbling spring’ genoemd en is een mooie tegenhanger van de punten op je hoofd. Dit punt zit namelijk onder je voet en het zorgt ervoor dat je bronenergie weer lekker gaat stromen.
Misschien een beetje lastig als je op je werkplek je schoenen niet uit kunt doen, maar als je thuis deze punten regelmatig masseert en dan goed voelt hoe dat voelt in je voet, dan kun je op die andere momenten gewoon denken aan deze punten en het gevoel weer oproepen. Immers: energy flows where attention goes!

Conclusie
Als je veel met een computer werkt of wanneer je wattenhoofd hebt gekregen na de zoveelste vermoeiende meeting dan zijn deze zes punten een geweldige manier om heel eenvoudig en snel je focus weer terug te krijgen en je hoofd weer helder!

Ga ze maar proberen en ik hoor graag hoe het gegaan is! (even scrollen)

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.