“Je bepaalt zelf je toekomst!”

Als je je een beetje verdiept hebt in de wetten van de energie, dan heb je dit al vaker gezien of gehoord. Maar ik wil deze ‘wet’ een beetje uitdiepen. Ik ben namelijk van mening dat mensen niet hun toekomst bepalen. Nee, jij als mens bepaalt je gewoontes en die bepalen weer jouw toekomst!

Aristoteles zei het ook al:

“We zijn wat we regelmatig doen. Excellentie is dus geen daad, maar een gewoonte.”

Welke gewoontes heb jij?
Gewoontes rondom je werk, je gezondheid, je life-style en je denken?
Ben jij je ervan bewust dat die gewoontes, die dingen die jij zo heel vaak doet, bepalen hoe je je voelt, welke energiefrequentie je creëert, welke acties je onderneemt en wat je aantrekt?

Jouw leven is een afspiegeling van je gewoontes.
Hoe spiritueel je ook bent, hoeveel diploma’s je ook hebt… het zijn je gewoontes die je toekomst creëren. Die bepalen hoe je dag zal verlopen en die het verschil maken tussen een dag waarop jij de leiding hebt of een dag die jou leidt.

Wil jij ook je droomleven creëren?
Zowel privé als zakelijk?
Heb je genoeg van vermoeidheid, overwhelm, frustratie en uitstelgedrag?

Begin dan vandaag nog met mijn 3 tips!
Het zijn krachtige tools die je meteen helpen nieuwe gewoontes te ontwikkelen in je denken en in je productiviteit zodat jij jouw leven zo kunt gaan inrichten zoals jij dat wilt!

Tip 1 – Flow
Start je dag met het in beweging brengen van je energie. Je hebt net een paar uur stil gelegen dus je energie is nog in stagnatie. Dus drink een glas water en zorg voor wat beweging. Dat kan zijn yoga, stretchen, een paar minuten op de trampoline of gewoon een ommetje met je hond, maar zet die energie in beweging.

En nee: meteen in je telefoon duiken, social media en je mail checken of het nieuws kijken, is niet wat ik bedoel. Sterker nog, dat is het stomste wat je kunt doen op de ochtend want het zet je in de modus van reageren in plaats van ageren!

Tip 2 – Uitlijnen
Zodra je energie lekker stroomt, is het tijd om jezelf uit te lijnen met je doelen en wensen. Eén van de natuurwetten is namelijk dat energieën van dezelfde frequentie elkaar aantrekken. Technieken die je daarvoor kunt gebruiken zijn meditatie, visualisatie of ‘journaling’ en alles wat jou verbindt met je zuivere zelf en je doelen of wensen.

En nee: nog steeds is het geen tijd voor mail, LinkedIn en nu.nl. Als je zelf je toekomst wilt bepalen dan besteed je het eerste deel van je dag aan creëren in plaats van het reageren op anderen. Win the morning; win the day!

Tip 3 – Richting bepalen
Als jij in de auto stapt en zomaar gaat rijden, zonder einddoel voor ogen, dan vind je het niet vreemd als je op een plek uitkomt die je niet verwacht had. Waarom vind je het dan zo gek dat je in je privé- of zakelijk leven terecht komt in ongewenste situaties als je geen helder doel voor ogen hebt?

Wist je dat je maar liefst 9x meer kans hebt op het manifesteren van jouw dromen en doelen als je ze opschrijft en je acties plant? Negen keer! Het is ook een bekend geheim dat iedere toppresteerder dat doet, of het nou een sporter is, een muzikant, een business persoon of een showbizz figuur; ze hebben allemaal een ochtendritueel waarmee ze hun dag ‘primen’.

Twee dingen die ik zelf altijd doe en die ik ook mijn studenten leer:
Allereerst: schrijf ‘s avonds de drie belangrijkste dingen op, die je de volgende dag af wilt hebben. Ten tweede: maak een lijst van dingen waar je van droomt en schrijf die iedere dag opnieuw op. Met de hand, bij voorkeur in een heel mooi notebook 🙂 In mijn ochtendritueel zit dit altijd tussen het onderdeel flow en uitlijnen in.

Conclusie
Het is niet de mens die de toekomst bepaalt. Jij als mens bepaalt je gewoontes en die bepalen weer jouw toekomst. Dus neem je gewoontes eens onder de loep. Geven ze je de gewenste resultaten? Daarvoor hoef je alleen maar naar je huidige situatie te kijken. Wil je daar verandering in brengen? Begin dan nu vandaag met mijn 3 tips!

Worstel jij met wat je wilt en/of hoe je je doelen en wensen kunt bereiken?

Ik kan jouw mentor zijn. In het exclusieve en intensieve Royal Energiemanagement Traject leer ik jou hoe je meester wordt over jouw energie en daarmee over je leven, je gezondheid, je relaties en je werk of business. Omdat het programma volledig 1-op-1 is, kan ik maar met een beperkt aantal mensen werken. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@jeaninehofs.nl

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.