Herfst. Het is weer vroeger donker, het is kouder en de dagen zijn soms maar grijs. De energie van Metaal heeft duidelijk zijn intrede gedaan. De natuur trekt zich terug om zich voor te bereiden op de winter en ook wij voelen deze invloed in ons lichaam. De emotie die hoort bij deze energie en dus ook bij deze tijd van het jaar is melancholie maar dat had je misschien al gevoeld.

De één is er wat gevoeliger voor dan de ander maar het is heel normaal om dit in meer of mindere mate te voelen. Misschien vind je het niet fijn en hindert het je in je werk of dagelijkse bezigheden en misschien ben je er helemaal niet zo mee bezig. Het mag er natuurlijk ook gewoon zijn. Zolang het niet te veel wordt en te lang gaat duren want dan gaat het je systeem verzwakken.

Daarom heb ik 3 tips voor je die je kunnen helpen met de melancholie die de herfst met zich mee brengt:

1 – Zorg voor een goede weerstand
Als je weerstand daalt dan ben je niet alleen vatbaarder voor verkoudheid en griep maar ook voor de energie – en dus ook voor de melancholie – van anderen. Bovendien is je energie dan ook lager wat weer inhoudt dat je Metaalenergie verzwakt en je dus nog gevoeliger bent voor verdriet en negativiteit. Hoe verhoog je je weerstand? Lees mijn 10 tips in dit artikel.

2 – Masseer het energiepunt Long-1
De Chinezen noemen dit punt Zhong Fu en het zal je helpen de Longenergie beter te laten stromen zodat gevoelens van verdriet en melancholie sneller verdwijnen. Het helpt daarnaast ook bij hoest, astma en kortademigheid. Probeer het maar eens uit!

Je vindt dit punt als volgt:
Zoek het uiteinde van je sleutelbeen op richting je schouder maar blijf nog voor die grote rond spier die als een hand over de kop van je schouder heen ligt (deltoideus). Op dit punt direct onder je sleutelbeen vind je een holte (daar zit Long-2) en een klein stukje daaronder vind je weer een holte; daar zit Long-1. Die ga je zachtjes masseren, zowel links als rechts.

3 – Dankbaarheid
Dankbaarheid creëert een hele hoge energiefrequentie en is daarom ook de aangewezen ’techniek’ om die negatieve inslag van Metaalenergie te balanceren. Sluit je dag altijd af met dankbaarheid maar gebruik het ook tussendoor, zeker wanneer je je down voelt. Vraag je maar eens heel bewust af waar je dankbaar voor bent, of waar je – al is het maar een klein beetje – dankbaarheid voor kunt voelen. Echt, het helpt!

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.