Goed voor jezelf zorgen

In mijn praktijk kom ik het regelmatig tegen. Vrouwen die alle ballen in de lucht proberen te houden ten koste van zichzelf. Ze zijn de zorgzame moeder, de perfecte echtgenote, het actieve sportmaatje, de trouwe voorleesmoeder, de ideale (schoon)dochter, de loyale collega en de vriendin die altijd voor iedereen klaar staat. Met als resultaat dat ze zichzelf iedere avond uitgeput in bed laten vallen waar ze met moeite bij kunnen tanken om de volgende ochtend weer ‘fris en fruitig’ aan de nieuwe dag te beginnen.

Blijvend meer energieZe komen dan bij mij met klachten als vermoeidheid en allerlei andere lichamelijke ongemakken. Want die zijn haast onvermijdelijk. Als je meer energie uitgeeft dan je binnenkrijgt, kun je geen reserves opbouwen en creëer je zelfs tekorten. Oververmoeidheid en misschien zelfs wel burnout liggen dan op de loer! Maar dat niet alleen. Er is ook nog het mentale aspect. Je bent sneller geprikkeld en geïrriteerd, je kunt niet meer zo veel hebben, je leven voelt als een sleur, je voelt je niet gewaardeerd, je hebt veel minder plezier en aan sex moet je al helemaal niet denken…

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving?
Zorg jij beter voor anderen dan voor jezelf? Negeer jij de signalen van je eigen lichaam of kun je ze niet horen? Dan wordt het tijd voor verandering! Tijd om beter voor jezelf te gaan zorgen. En dat is niet egoïstisch. In tegendeel, want je geeft hiermee ook een voorbeeld. Je laat je kinderen zien wat de juiste balans is tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

Wil jij dat jouw kinderen jouw voorbeeld volgen?
Zoals je nu leeft, zoals je je nu voelt? Is dat ook wat je je kinderen van harte toewenst? Als je hier vanuit je tenen en volmondig ‘JA’ op kunt zeggen dan ben je heel goed bezig. Zo niet, ga dan werken aan jezelf en jouw energie. Je geeft jezelf en je kinderen daarmee een heel groot cadeau!

Hoe?
Er zijn genoeg boeken, cursussen en sites te vinden over persoonlijke ontwikkeling. Ga eens op onderzoek en zet voorzichtig een eerste stap. Wil je inspiratie van mij? Kijk dan eens verder op deze site daar vind je allerlei artikelen over energie.

Welk goede voorbeeld geef jij jouw kinderen? Ik zie graag je reactie hieronder!

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Deel dit artikel!