Meestal heb ik heel veel energie en kan ik veel doen op een dag. En dan maakt het niet uit of ik aan het verhuizen ben, aan het schrijven, aan het schilderen, vakantie aan het houden ben of dat ik mensen sta te behandelen. Ik kan mijn energie altijd goed op peil houden.

‘Hoe doe jij dat nou?’
Krijg ik vaak te horen. En ook de vraag hoe ik mezelf bescherm tegen de (energetische) invloeden van andere mensen. Want we zijn nogal eens omringd door energie slurpende mensen. Ik dus ook. En toch kan ik de hele dag werken, 15 mensen helpen en toch fris en fruitig blijven met genoeg energie om nog een leuke avond te hebben.

Hoe ik dat doe
Voorheen beschermde ik mezelf door een beschermlaag om me heen op te trekken. Bijvoorbeeld een roze bubbel of een muurtje. In hele lastige gevallen doe ik dat nog wel eens maar meest van tijd is het voldoende om mijn energie op peil te houden. Dan ben ik meer met de bron van het probleem bezig.

Hoe ik mijn energie op peil houd
Dat gaat in stappen. Allereerst is een sterke Aarde-energie belangrijk. Want met een zwakke Aarde-energie zul je nooit voldoende afweerenergie (Wei Qi) hebben en zul je nooit genoeg bescherming van binnenuit krijgen. Met goed eten, gecontroleerde gedachten, goed voor mezelf zorgen, acupunctuur en kruiden houd ik mijn Aarde-energie sterk.

Dan, als ik sta te werken, zorg ik dat ik regelmatig mijn energie even check: Hé, hoe is het eigenlijk met mij? Hoe hoog staat mijn energie? Bubbel ik nog?
Zo niet, dan achterhaal ik zo snel mogelijk de oorzaak van mijn energiedaling en onderneem ik actie om deze te stoppen en te keren. Wanneer ik vervolgens mijn energie niet voldoende terug krijg dan ga ik me aanpassen. Dus minder (hard) lopen, minder (enthousiast) praten, meer pauzes nemen, rustiger aan doen etc.

Ook heb ik mezelf een energietechniek aangeleerd. Via mijn voeten haal ik aardse energie (dus yinne energie) op en via mijn kruin hemelse energie (dus yange energie). Maar dit laatste is niet altijd en niet voor iedereen geschikt. Een beetje afhankelijk van je yin/yang energiebalans.
Deze techniek heb ik zo vaak bewust toegepast dat ik die nu onbewust constant toepas. Zo blijf ik dus continu gevoed en ververst door energie. Zo maakt het voor mij niet meer uit wat iemand van me vraagt of neemt (energetisch gezien), mijn energie vult zich toch continu aan. En zo hoef ik me dus niet meer af te schermen.

Valkuil
Waar ik nog wel op moet letten is dat ik niet teveel wil. Als ik iemand teveel wil helpen dan kost me dat onnodig veel energie. Dan krijg ik rode wangen, dan gaan mijn ogen prikken en dan ben ik daarna moe. Dat los ik dan weer op door mijn handen onder de kraan te houden, even op blote voeten rond te lopen, goed te ademen en te aarden. Maar voorkomen is beter.

Dus dit is wat ik doe
Niks geks eigenlijk maar wel een kwestie van goed naar jezelf luisteren en er ook naar handelen. En dat doe ik niet alleen wanneer ik sta te werken maar ook als ik in de supermarkt loop, op een feestje ben of gewoon met iemand praat. Door de consequente training is het een gewoonte geworden. Want je krijgt dit natuurlijk niet zomaar. Je moet testen en proberen wat voor jou het beste werkt en daarna trainen, trainen en trainen. En nog steeds evalueer ik mezelf regelmatig en pas ik de boel aan waar nodig.

Ik ben benieuwd hoe jij je energie beschermt. Ik lees het graag hieronder!

[widgets_on_pages id=”Winactie”]