Op wiens toestemming wacht jij?

Op dit moment woon ik even tijdelijk niet in Eindhoven maar in het Lampegat. Het is namelijk weer carnaval en uitbundig uitgedoste mensen sjouwen zingend en lachend door de straten van het centrum. Vroeger deed ik daar tot in de kleine uurtjes aan mee maar tegenwoordig slof ik op deze dagen in mijn snoopy huispak door het huis, dat vind ik al gek genoeg 😉

Met een kostuum aan en een pruik op hun hoofd vinden veel mensen het een stuk makkelijker om uit hun comfortzone te treden. Best logisch eigenlijk, ze spelen dan als het ware een andere rol en hoeven niet hun echte zelf te laten zien. Zo is de drempel dus lager om andere dingen te proberen en een ander gedrag te vertonen. Of zouden ze in deze vermomming juist méér zichzelf zijn en dat in het normale leven niet durven te tonen?

En zo heb ik op deze carnavalszondag een momentje van bezinning voor je:

Ga jij weleens buiten je comfortzone?
Durf je dat?
Maar waarom zou je eigenlijk?

Als je altijd blijft doen wat je altijd al deed, krijg je meer van wat je altijd al kreeg.

Het is een bekende quote waar bijvoorbeeld Einstein (in navolging van Boeddha) naar leefde.

Loopt jouw leven helemaal zoals jij het graag zou willen?
Ben jij succesvol als ondernemer en loopt jouw bedrijf als een trein?

Als je nu twijfelt of heftig nee zit te schudden, dan is het nu toch echt tijd om eens wat dingen anders te gaan doen. De meest fantastische dingen komen namelijk niet door passief te zijn. Sterker nog; je zult altijd meer spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt dan van de dingen die je wel hebt gedaan!

Wat zou jij nou heel graag willen doen maar heb je tot nu toe niet gedurfd?
Omdat anderen zeiden dat het toch niet zou lukken. Omdat het stom is. Omdat het crisis is. Omdat je twijfelt aan jezelf. Of omdat anderen dit wel eens raar zouden kunnen vinden… ‘De anderen’ hebben vaak een grote invloed op onze beslissingen. Alsof je moet wachten op goedkeuring van anderen om je leven te leiden zoals het jou het meest gelukkig maakt.

Op wiens goedkeuring wacht jij?
Die van je ouders? Van je partner? Je vrienden? De maatschappij?

En wie geeft ze eigenlijk deze zeggenschap over jou? Niets en niemand!
Alhoewel, eigenlijk klopt dit niet. Jij geeft ze zelf deze macht over jou. Jij hebt ervoor gekozen om de regie van jouw leven in handen te leggen van anderen. Besef je dat? Op een bepaalde manier is dat ook wel fijn, zo hoef je de verantwoordelijkheid niet volledig zelf te dragen en vooral wanneer dingen niet gaan zoals jij ze gepland had, is dat wel prettig. Maar het houdt je ook weg van zoveel mooie dingen, dingen die je zou kunnen bereiken en die je misschien nu niet voor mogelijk houdt.

Als je echt wilt leiden, als je een missie hebt, als je echt dingen wilt veranderen in deze wereld, stop dan met het wachten op de goedkeuring van anderen. Dat heb je niet nodig! Neem de macht terug en begin jezelf goedkeuring te geven!
Goedkeuring

Tot zover mijn momentje van bezinning voor vandaag 😉 Ik hoop dat ik je weer aan het denken heb gezet en dat ik weer heb kunnen inspireren en motiveren.

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Ps. Wil jij ook meer grip op jouw leven? Daar kan ik je bij helpen!

Grip op je leven is inherent aan grip op je energie.
Dat is het thema van de energieweek die ik een aantal keer per jaar organiseer in Andalusië. Heerlijk een week voor jezelf, om je dagelijkse bezigheden, stress en oude patronen los te laten en je over te geven aan de zalige rust van Andalusië. Even de nodige pas op de plaats met alleen maar aandacht voor jezelf en jouw energie. Om bij te tanken, om het contact te herstellen met jezelf en om te leren hoe je meer grip krijgt op jouw energie zodat je jouw leven en bedrijf kunt leiden op jouw voorwaarden. Je zult in deze week talrijke inzichten opdoen, veel handvatten krijgen en vervolgens opgeladen en geïnspireerd terugkeren naar huis!

Ben jij een ambitieuze vrouw die persoonlijke ontwikkeling niet uit de weg gaat, die open staat om zichzelf en haar denkpatronen te onderzoeken en bereid is (positief) te veranderen? Wil jij meer grip op jouw energie, zodat je met minder moeite meer succes kan behalen, zowel privé als in je bedrijf? Ga dan mee op energieweek in Andalusië. Ik kijk er naar uit om jou te mogen helpen!
Kijk hier voor meer informatie en om jouw plaats te reserveren.

Deel dit artikel!