Vrede op aarde, dat is het thema van Kerst.

Dat is natuurlijk een mooi streven maar zouden we dan niet eens beginnen bij onszelf?

Met vrede in onszelf…

Be the change you wish to see in the world – Gandhi

Hoe vind je vrede in jezelf?

1 – Stop met het zoeken in de buitenwereld
Misschien is het heel logisch: vrede in jezelf vind je natuurlijk nooit in de buitenwereld. En toch vinden we dat vaak heel moeilijk. Door constant bevestiging en erkenning te zoeken in de buitenwereld, bij anderen, zul je vaak teleurgesteld worden. Het is juist van binnen, bij jezelf, waar je het echte geluk kunt vinden. Waar je echte vrede kunt voelen.

Een beetje hulp nodig?

Vraag jezelf regelmatig eens af waar je dankbaar voor bent. Waarom ben jij dankbaar voor wie jij bent? Van binnen?

2 – Wees je eigen beste vriend(in)
Heb je ooit wel eens stilgestaan bij wat je allemaal over jezelf denkt en tegen jezelf zegt? Als jouw beste vriend(in) dat tegen jou zou zeggen zou je waarschijnlijk alle banden direct verbreken… Draai het eens om. Stap eens in de schoenen van een goede vriend en luister naar wat hij of zij tegen jou zou zeggen.

Een beetje hulp nodig?

Luister maar eens naar wat Esther Groenenberg jou heeft te vertellen:

3 – I am enough
Oftewel: Jij bent helemaal goed zoals je nu bent.
En nee, je hoeft niet nog harder te werken, je nog meer in te zetten, nog attenter te zijn, nog meer te sporten, nog vaker te stofzuigen, nog slanker te worden, nog slimmer of nog sneller … om okay te zijn, om goed genoeg te zijn.

Mag je jezelf ontwikkelen en ‘verbeteren’?
Ja natuurlijk. Het is zelfs nodig om niet (te lang) stil te blijven staan want dat geeft stagnatie. Maar je hoeft NOOIT te wachten op een moment dat je goed genoeg bent. Dat ben je nu al!

Jij bent een mooi mens.
Jij bent uniek.
Jij bent helemaal goed zoals je nu bent.

Een beetje hulp nodig?

Laat deze video’s een inspiratie voor je zijn:

Conclusie:
Vrede op aarde begint bij jou. Van binnen naar buiten; zoals alle succes bereikt wordt. Door je minder te richten op de buitenwereld en de waardering in jezelf te vinden. Door tegen jezelf te praten alsof je zelf je allerbeste vriendin bent en te gaan beseffen dat jij uniek bent, dat jij helemaal goed bent zoals je nu bent. Zo zul je vrede in jezelf gaan voelen en daar kan je anderen weer mee ‘aansteken’.

Ik wens je hele fijne kerstdagen waarin je de vrede in jezelf kunt voelen en kunt gaan voeden zodat dat gevoel vanaf nu iedere dag meer en meer in jou aanwezig zal zijn.

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.