Wat ik leerde van een pizza Calzone

Vorige week waren we er heerlijk een weekje tussenuit. Gewoon voor vakantie deze keer 😉 Mooie bergen, gezonde lucht en een heerlijk luxe penthouse appartement. Kortom genoeg ingrediënten om te relaxen en te genieten.

Op dag één kwamen we behoorlijk laat aan en de enige mogelijkheid om nog iets te kunnen eten was een meeneempizza maar ach, dat mag de pret niet drukken vonden wij. Toen onze bestelling klaar was stonden er twee dampende pizzadozen voor ons klaar. “Ik denk dat er iets niet goed gegaan is” zei mijn lief, “want ik heb een pizza Calzone besteld. Die zit normaal in een hogere doos en dit zijn 2 platte dozen.”

Maar bij navraag bleek het toch onze bestelling te zijn.
Ze hadden namelijk geen hoge dozen en wij moesten die pizza’s meenemen, dus ja, toen hebben ze er maar gewoon een platte Calzone van gemaakt.

Hahaha! Hilarisch toch?!
Qua smaak zou de pizza nooit een prijs winnen maar we hebben er in ieder geval smakelijk om gelachen!

Dat is nog eens reframen!
Niet de juiste verpakking?
Dan passen we het aanbod toch even aan 😉

Reframen is het denken in termen van kansen in plaats van problemen en sommige mensen – vaak de hele succesvolle mensen – zijn daar heel goed in.

3 voordelen van reframen:

  1. Je voelt je een stuk lekkerder als je iets positief benadert.
  2. Hierdoor krijg je meer energie en houd je meer energie over.
  3. Hoe hoger je energie hoe meer je in staat bent goede oplossingen te vinden en uit te voeren.

Dus word je succesvoller in alles wat je doet.

Wat er in ons leven ook gebeurt, we kunnen de situatie altijd ‘herkaderen’. Dus hoe erg iets ook lijkt, je hebt altijd de keuze om jezelf beter te voelen door de manier te veranderen waarop je tegen je problemen of situaties aankijkt. Je hebt namelijk niet altijd controle over wat er gebeurt in je leven, hoe graag je dit ook zou willen. Maar je kunt het jezelf een heel stuk makkelijker maken door op een positieve manier naar situaties te kijken.

Hoe kan jij vandaag al beginnen met reframen?

1 – De eerstvolgende keer dat je jezelf betrapt op een gevoel van irritatie of frustratie over een situatie die jij als negatief hebt bestempeld, vraag jezelf dan af hoe je hier anders tegen aan kunt kijken.

2 – Bedenk wat je zou kunnen leren uit deze situatie.

3 – Vraag jezelf af of je een aanname doet of dat je 100% zeker weet dat het waar is wat je nu denkt.

4 – Vraag jezelf af welke mogelijke andere gedachten waar zouden kunnen zijn in deze situatie.

5 – Onderzoek of je verwachtingen had met betrekking tot deze situatie en bedenk eens hoe het zou zijn als je die verwachtingen niet zou hebben.

Okay, jouw beurt. Kan jij nog andere manieren bedenken hoe je een situatie kunt reframen? Deel het hieronder (even verder scrollen) met ons!

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.