Wat ik zelf heb gedaan om weer grip te krijgen op mijn energie

De afgelopen weken heb je niks van mij gehoord. Ik had namelijk vakantie en dat had ik ook echt nodig. Als ik in de spiegel keek schrok ik me een hoedje. Die lijnen onder mijn ogen, was dat nou leeftijd of vermoeidheid? Ik had het me al meerdere keren afgevraagd, maar eigenlijk wist ik het antwoord al wel…

Exhausted woman sleeping in front of computer

Ik was moe.
Heel erg moe.
Zeg maar gerust: overwerkt.

Daar zat ik dan: mevrouw energie. De bubbel koningin had zelf plat water. Ik was lusteloos, had geen bubbels, en voelde me vooral heel erg stom; ik had immers alle instrumenten in huis om mezelf en mijn energie op peil te houden!

Hoe komt het dan dat ik toch afgedwaald was van mijn pad?
Waarom deed ik mijn eigen oefeningen niet? Waarom masseerde ik die energiepunten niet? Waarom stonden de meditaties onderaan mijn to-do-list?

Als ik even heel eerlijk naar mezelf ging kijken had ik de oorzaak snel te pakken: ik gaf mijn werk voorrang boven mijn eigen energie en gezondheid.

Ik had een nieuwe challenge neergezet van 15 filmpjes waar 2300 mensen aan meededen. En ik was op tijd, ondanks alle technische problemen die er opdoken waardoor ik een paar weken achter liep op schema.

Ik had een Meer Energie Community in elkaar gestoken met daarin fantastische producten zoals geleide meditaties (natuurlijk in studio kwaliteit), affirmatiekaarten (schitterend vormgegeven), mandala’s (zelf ontworpen in hoge Energie Frequentie) en een heel rijtje andere mooie produkten die klaar staan om gelanceerd te worden.

Ik heb de energieweek van eind mei gelanceerd en ervoor gezorgd dat we met een hele fijne club dames naar Andalusië gaan.

En dat alles bovenop mijn 40-urige praktijk…

Daarnaast doe ik ook nog ‘gewone’ dingen zoals boodschappen doen, stofzuigen en naar de kapper gaan, en heb ik natuurlijk nog een sociaal leven 😉

’s Avonds rolde ik moe mijn bed in en dacht: “morgen moet ik echt een paar oefeningen doen”, om er vervolgens de volgende ochtend uit te springen om alle dingen die ik niet af had gekregen te gaan doen en de oefeningen kwamen niet eens meer in mij hoofd op…

Ben jij een drukke, ondernemende vrouw? Dan is de kans groot dat je jezelf herkent in mijn verhaal. En ja, ik weet het zo goed en toch trap ik er zelf ook regelmatig in…

Met welk resultaat?
Mijn lijf was moe, mijn hoofd was ‘mistig’ en er kwam geen enkel goed idee in me op. Helemaal niet goed voor mij maar ook niet voor mijn business. Als ondernemer ben je namelijk zelf je grootste kapitaal!

Hoe beter je als ondernemer voor jezelf en je energie zorgt, hoe beter je bedrijf zal lopen! Daar ben ik van overtuigd en dat zie ik keer op keer, bij mezelf en bij anderen, weer terug.

Het eerste wat ik gedaan heb is weer gaan vergaderen met mezelf. Dit werkt voor mij als een trein. Minimaal één keer per week ga ik zitten met een pot thee (en soms een stuk appeltaart) en mijn Ipad en neem ik met mezelf door wat belangrijk is, wat mijn grote doelen zijn en welke acties er nodig zijn om daar te komen. Hieruit volgt dan weer een to-do-list voor die week.

En de week erna neem ik dan weer met mezelf door hoe de afgelopen week is geweest. Welke dingen ik wel en niet heb kunnen doen en waarom. En eventueel stel ik dan mijn doelen, acties en to-do-list weer bij.

Dit is voor mij een geweldig systeem en ik merk dat wanneer ik mijn vergadering even niet heb gedaan, ik weer verval in oude gewoontes. En daar gaat mijn energie en mijn business niet op vooruit!

Het tweede wat ik heb gedaan – als direct gevolg vanuit de vergadering met mezelf – is dat ik een stappenplan heb ontwikkeld om van mijn voornemens een rotsvaste gewoonte te maken. Zo kan het niet meer misgaan 🙂

Gelukkig schrik ik niet meer als ik in de spiegel kijk 😉 De lijntjes en donkere kleur onder mijn ogen bleken geen leeftijd te zijn maar iets wat ik zelf voor een heel groot deel in de hand heb; mijn energiebalans. De bubbels zijn terug en de ideeën stromen ook weer. Je zult ze de komende maanden één voor één voorbij zien komen. Wel op een rustig tempo, want mijn energie staat op één!

Mijn tips voor jou:
– Ga ook minimaal 1x per week vergaderen met jezelf (zoals ik hierboven heb uitgelegd).
– Trek minimaal 10-30 minuten uit per dag om aan jezelf en aan je energie te werken (je bent tenslotte zelf je grootste kapitaal).
– Omring jezelf met mensen die je daarin inspireren en motiveren (want je kunt en hoeft niet alles in je eentje doen).

Zorg goed voor jezelf!

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen motiveren en inspireren!

Jeanine Hofs

*** Heb lief, lach en geniet! ***

Deel dit artikel!