Meesterschap over je energie is de sleutel naar meer balans, succes en zelfvertrouwen. De eerste stap hierin is inzicht. Inzicht in je leven maar vooral ook inzicht in jezelf.

Wie ben jij?
Wat maakt jou tot wie je in de kern bent?
Wat triggert jou?
Waarom reageer je op die manier op bepaalde situaties?
Waar raak jij door uit balans?

De antwoorden op deze vragen en nog veel meer, zullen duidelijk worden als je jouw energie type kent.
Alle energie is onder te verdelen in vijf stromingen, je kent ze waarschijnlijk als de vijf elementen: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Jij hebt als mens dus alle vijf de energieën door je lichaam stromen en samen maken ze dat je zowel fysiek als mentaal optimaal kunt functioneren.

Alle vijf de elementen zijn dus aanwezig in jou maar er is er altijd één prominent aanwezig. Die bepaalt waarom je altijd zo reageert op bepaalde situaties, die is het meest gevoelig voor bepaalde energie drainages en die stuurt je communicatie en interactie met je omgeving aan. Die geeft je je kwaliteiten maar ook je valkuilen en die bepaalt je drijfveren en behoeftes.

Doordat je je energieprofiel kent krijg je dus grondig inzicht in jezelf waardoor je veel gerichter aan de slag kunt gaan met de voor jou meest effectieve energie management technieken.

Wat is jouw dominante energie op dit moment?
Als jij bij mij een training volgt, een Royal Energie Management traject of wanneer je mee gaat op energieweek dan begin ik altijd met een uitgebreide test zodat ik jouw energie profiel voor je kan samenstellen. Vooral je eerste en tweede element zijn dan belangrijk. Maar op dit moment heb ik ook een gratis en vereenvoudigde versie ontwikkeld waarmee je heel snel kunt zien wat jouw meest dominante energie op dit moment is.

Heb je de test nog niet gedaan?

Doe hem dan nu meteen even en kom dan weer terug naar dit artikel om te lezen wat je er mee kunt.

Je weet je energie type en wat nu?
Ik kan wel een heel boek schrijven over de verschillende energie types en wat je met jouw informatie kunt doen om snel en effectief meester te worden over jouw energie. Het zou zomaar kunnen dat ik dat nog ga doen 😉 maar voor nu wil ik het even met je hebben over self-care.

Ben jij een Vuur energie type?
Dan kun jij niet zonder lachen, gezelligheid en fun. Self-care voor jou betekent dus dat je regelmatig onder de mensen moet zijn om lekker te kletsen en plezier te maken samen. Dus Vuur, denk daar deze week eens over na: heb jij genoeg plezier in je leven? Zo niet, hoe kan je dat gaan creëren?

Ben jij een Aarde energie type?
Aarde is enorm sociaal, heel empatisch en zal super goed zorgen voor de mensen om hem/haar heen. Risico is wel dat Aarde zichzelf dan op de laatste plaats zet. Herken je dit Aarde? Hierdoor ligt vermoeidheid of misschien zelfs wel burn out op de loer. Dus Aarde in het kader van self-care wil ik je vragen om deze week één ochtend, één middag of één avond voor jezelf te nemen om iets voor jezelf te gaan doen, 100% voor jou.

Ben jij een Metaal energie type?
Metaal heeft de neiging om zichzelf constant te willen verbeteren. Combineer dit met de valkuil om overal eerst het negatieve in te zien en je hebt een recept voor een lage energie. Dus Metaal ik daag je uit om deze week in het kader van self-care eens te kijken wat je al wél bereikt hebt en wat er allemaal wél goed gaat. Geniet daar eens van, of beter nog; beloon jezelf daar eens voor!

Ben jij een Water energie type?
Dan is rust (yin) heel belangrijk voor jou. Als jij niet genoeg tijd en ruimte (zowel letterlijk als figuurlijk) voor jezelf neemt dan zal je energie daar ernstig onder lijden. Dus Water, denk daar deze week eens over na: hoe kan je jezelf de tijd en ruimte geven die je nodig hebt?

Ben jij een Hout energie type?
Hout is een bezige bij die altijd in actie is. Groeien en ontwikkelen maken jou gelukkig. Maar teveel actie, of constante actie geeft teveel yang en daar kan je onrustig van worden (ook in je slaap) dus Hout, ik wil je uitdagen om eens naar de balans te kijken. Even uitzoomen, het grote geheel bekijken en je dan afvragen waar je af en toe een beetje gas terug kunt nemen want daar word je uiteindelijk dan weer creatiever en productiever van!

Conclusie
De eerste stap naar meesterschap over jouw energie is inzicht in jezelf, in jouw energie type. Want vanuit daar kun je veel gerichter en dus efficiënter werken aan jouw energiemanagement. Weet jij al wat jouw dominantie element is? Doe hier de gratis test en kijk dan meteen welk self-care advies ik voor jou heb deze week.

Heb je de test gedaan?

Laat me dan eens weten welk energie type je bent en hoe je de bijpassende self-care tip hebt opgevolgd (even scrollen).

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.