Mensen die ik begeleid zeggen vaak dat ze veel eerder naar de signalen van hun lichaam hadden moeten luisteren. Want, achteraf gezien, hebben ze wel fysieke en niet fysieke tekenen gekregen maar ze hebben ze niet herkend, niet erkend of zelfs genegeerd. Ik snap dat wel want de maatschappij ‘dwingt’ ons haast om door te gaan, niet te zeuren en om hard voor jezelf te zijn. Maar je gaat er uiteindelijk wel de rekening voor betalen.

Wat heeft jouw systeem je te vertellen?
Als je jezelf te moe maakt, of over je grenzen gaat, dan geeft je systeem je een signaal dat je iets niet goed doet. Want je systeem wil je in optimale gezondheid houden. Dat signaal kan van alles zijn: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid of iets minder heftigs zoals rode wangen, droge mond, concentratieverlies, waziger zien, een prikkeling in je nek, onrust, etc.

Hoe herken je de signalen?
Allereerst moet je jezelf gaan leren kennen. Hoe voelt jouw lijf wanneer je je lekker voelt? En hoe zijn dan je emoties en gedachten? Dit gevoel, deze ‘zijnstoestand’ zou je als basis kunnen nemen. Je kunt dit leren door iedere dag stiltemomenten te nemen.
Vervolgens moet je proberen om zo vaak mogelijk per dag even te voelen hoe het nu met je gaat. Check dan je energiepeil, je fysieke signalen en je niet fysieke signalen. Wat valt je op? En is dat een goed of slecht teken? Door dit vaak te herhalen, leer je jezelf en je signalen herkennen.

Luisteren naar je signalen
Zodra je weet wat ieder signaal voor jou betekent, kan je er iets mee gaan doen. Want de signalen zijn bedoeld om jou wakker te schudden. Om jou te laten merken dat er iets niet goed gaat en om jou aan te sporen iets te veranderen. Wat? Daar zul je zelf achter moeten komen. Neem maar mee in je stiltemomenten. Vraag jezelf maar eens af waar de signalen betrekking op hebben en wat je er aan kunt doen.

Ik heb zelf bijvoorbeeld uitgevonden dat, wanneer ik ergens onnodig veel energie in steek, ik rode wangen krijg. Dus als ik lekker sta te werken en ik krijg ineens rode wangen dan weet ik dat ik ergens of in iemand teveel energie steek. Onnodig dus. Ik word er moe van en uiteindelijk valt het resultaat achteraf ook nog tegen. In het begin had ik daar niet zo’n erg in maar ik heb het inmiddels nu zo vaak ervaren dat ik zeker weet dat ik het over een andere boeg moet gooien als mijn wangen spontaan zo rood worden. Dit betekent dat ik minder enthousiast moet doen, of minder moet willen, of dat ik in een heel verkeerde richting aan het denken ben. Als ik een beslissing moet nemen en ik krijg rode wangen, dan moet ik gewoon nee zeggen. Werkt perfect.

Waterenergie
Als je de signalen van je lichaam negeert en steeds over je grenzen gaat dan ga je op den duur inboeten op je reserve-energie. Dan raak je uitgeput en ligt een burn-out op de loer. De energie die je energetische spaarrekening aanstuurt is je Water-energie en daar moet je heel zuinig op zijn. Uitputting van je Water energie betekent namelijk dat je niet vitaal van je oude dag kunt genieten. Vermoeidheid, rugklachten, knieklachten, ‘s nachts plassen, concentratieproblemen, vermoeidheid, problemen met baarmoeder, prostaat of blaas, oorklachten, problemen rondom de sexualiteit hebben allemaal te maken met een verminderde Waterenergie. Om de Waterenergie hoog te houden is het daarom heel belangrijk dat je goed naar jezelf luistert en actie onderneemt wanneer er verkeerde signalen zijn.

Nu jij!
Hoe is het met jou? Herken jij je signalen? Luister je er ook naar? Als dat zo is heb je waarschijnlijk een goede energie en voel je je (meestal) heel fijn, zowel fysiek als niet fysiek. Als dat niet zo is dan moet je jezelf toch eens afvragen hoelang je dit vol gaat houden. Je systeem geeft je immers niet voor niks deze signalen. Hoe duidelijk – lees pijnlijk – moeten de signalen worden voor jou?

Ik zie graag je reactie!
(even naar beneden scrollen)

Vind je dit een interessant artikel en wil je meer tips en advies ontvangen van Jeanine?

Meld je dan aan als Yin-Power Member. Het is gratis!

Plus je krijgt dan meteen een uitnodiging voor de eerstvolgende Energie & Bubbels in je mailbox. Kijk hier voor meer informatie.

dit veld niet invullen s.v.p.